Hull Cityn kahteen otteluvoittoon luotsannut päävalmentaja Mike Phelan on valittu elokuun kuukauden valmentajaksi. Hän jätti äänestyksessä taakseen kovan valmentajakolmikon Pep Guardiolan, Antonio Conten sekä Jose Mourinhon.

Phelanin taival Hull Cityn peräsimessä ei ole ollut helppo. Hänet nimettiin seuran väliaikaiseksi manageriksi kesällä Steve Brucen lähdettyä, mutta seura ei saanut solmittua uusia sopimuksia, useat kokeneet pelaajat jättivät joukkueen ja loukkaantumiset kiusasivat avainpelaajia. Vastoinkäymisistä huolimatta Phelan on luotsannut joukkueensa voittoihin sekä Leicester Citystä että Swansea Citystä. Manchester Unitedille joukkue hävisi niukasti.

– Olen otettu. En odottanut tällaista kunniaa. Kiitos kuuluu seuralle ja yritteliäille pelaajille, Phelan sanoi palkinnon saadessaan.

– Kesä on ollut vaihteleva. Meillä on ollut vain vähän pelaajia, mutta kaikki ovat työskennelleet määrätietoisesti. Se on taannut meille huikean alkukauden. Pelaajat tarvitsevat kannustimia, ja nyt meillä niitä on. Uskon, että voimme nostaa tasoamme ja meillä on toivottavasti edessämme huikea kausi, Phelan totesi.

Valinta kuukauden valmentajaksi oli ensimmäinen Phelanille, mutta ei Hull Citylle. Phil Brown valittiin kuukauden valmentajaksi syyskuussa 2008.