Britanniassa kohistaan lahjusskandaalista. Daily Telegraph on tuonut videoilla esiin useiden jalkapallovaikuttajien lahjusten vastaanottoa tai kehotuksia Englannin jalkapalloliitto FA:n sääntöjen kiertämiseen.

Viimeisimmissä julkituoduissa nimissä on Mestaruussarjassa pelaavan Barnsleyn apulaismanageri Tommy Wright, joka hyväksyy Telegraphin peitetehtävissä olleiden toimittajien nauhoittamalla videolla 5 000 punnan käteislahjuksen.

Lahjusta vastaan hän lupaa auttaa pelaaja-agentiksi tekeytynyttä toimittajaa saamaan asiakkaikseen Barnsleyn pelaajia. Hän myös lupaa kehottaa seuraa hankkimaan ”agentin” edustamia pelaajia. Lisäksi hän lupaa etsiä ”agentille” sopivia pelaajia toisista seuroista asiakkaiksi.

Barnsley hyllytti Wrightin Telegraphin julkaisun jälkeen keskiviikkona. Wright kieltää kaikki väärinkäytökset.

Aiemmin Daily Telegraph on julkaissut videot Englannin maajoukkueen Sam Allardycesta ja QPR:n Jimmy Floyd Hasselbainkista (lue lisää), sekä Leedsin omistajasta Massimo Cellinosta (lue lisää). Allardyce joutui eroamaan videon vuoksi virastaan (lue lisää).