Sam Allardyce on saanut potkut Englannin maajoukkuemanagerin paikalta.

Potkujen syynä on Allardycen kommentointi, jonka Daily Telegraphin peitetehtävissä olleet toimittajat nauhottivat. Allardyce kertoi bisnesmiehinä esiintyneille toimittajille, miten muun muassa kolmannen osapuolten omistuskieltoon liittyviä FA:n sääntöjä voidaan kiertää. Lisäksi hän haukkui edeltäjänsä Roy Hodgsonin ja Gary Nevillen (lue lisää tästä).

Englannin jalkapalloliitto FA kertoi tiedotteessaan, että Allardyce pahoitteli tekoaan. Teko oli kuitenkin niin vakava, ettei Allardyce voinut jatkaa tehtävässään. Tiedotteen mukaan Englannin miesten maajoukkuemanagerin on oltava vahva johtaja ja osoitettava kunnioitusta pelin lahjomattomuutta kohtaan. Virallisesti osapuolet erosivat yhteisen päätöksen myötä.

Allardyce valittiin Hodgsonin seuraajaksi vain 67 päivää sitten. Hänen aikakautensa jää historiaan Englannin maajoukkuehistorian lyhyimpänä. Allardycen paikan ottaa väliaikaisesti Gareth Southgate. Hän luotsaa Englannin maajoukkuetta otteluissa Maltaa, Sloveniaa, Skotlantia ja Espanjaa vastaan.

England Football

@EnglandFootball

England Football

@EnglandFootball
The FA can confirm that Sam Allardyce has left his position as @England manager. Full statement: the-fa.com/t6xvPg
Statement on The FA's decision to part company with @England manager Sam Allardyce:

OptaJoe

@OptaJoe
67 - Sam Allardyce was in charge of England for just 67 days and leaves having won his only game in charge. Exit.