Moni tietää, että Englannin maajoukkueelle etsitään tällä hetkellä uutta manageria.

Englannin maajoukkue on instituutiona kärsinyt lähinnä tappioita viime kesästä lähtien. Ensin tuli nöyryyttävä EM-tappio Islannille. Sitä seurasi manageri Roy Hodgsonin ero. Sam Allardyce ehti olla puikoissa vain 67 päivää, kunnes hän joutui eroamaan nauhakohun vuoksi (lue lisää).

Tulevissa maaotteluissa Englantia luotsaa väliaikaisratkaisuna Gareth Southgate. Samaan aikaan pysyväksi ratkaisuksi etsitään kokeneempaa nimeä. Yksi esiin nostetuista on Arsenalin Arsène Wenger.

– Tietysti hän sopisi kriteereihin täydellisesti, kuten muutama muukin, Englannin jalkapalloliitto FA:n toimitusjohtaja Martin Glenn sanoi lehdistölle Goalin mukaan.

– Olisi hyvä, että (uudella managerilla) olisi kokemusta (Valioliigasta). Lisäksi menestyvien managerien keski-ikä on varmaankin noin 60.

Wenger on tällä hetkellä 66-vuotias. Hän on luotsannut Arsenalia aika lailla tasan 20 vuotta. Yksi pykälä, jota Wenger ei täytä, on englantilaisuus. Tosin se on tiettävästi FA:n kriteereissä ”eduksi katsottava ominaisuus”, ei ”kelpoisuusehto”.