Manchester United pelaa Eurooppa-liigassa samassa alkulohkossa ukrainalaisen Zoryan kanssa. Joukkueet kohtasivat toisensa Manchesterissa viikko sitten. Zoryan toimitusjohtaja Sergei Rafailov ei pitänyt vierailusta.

– Kun me olimme Englannissa, kävimme vain Manchesterissa. En pitänyt kaupungista, Rafailov sanoi seuran verkkosivuilla.

– Siellä oli hyvin likaista. Lähellä hotellia, joka oli kaupungin keskustassa, oli kodittomia ihmisiä nukkumassa kadulla keskellä yötä.

Rafailov ei antanut itsestään myöskään erityisen suvaitsevaista kuvaa.

– Menin illalla kävelylle vähän kauemmas keskustasta. Siellä tilanne oli vielä pahempi. Valtavasti juopuneita ihmisiä. Oli outoa nähdä miesten kävelevän kadulla ja suutelevan keskenään. En pitänyt siitä.

Siinä samassa Rafailov puhui myös politiikasta.

– Suosittelen, että mietimme lähentymistä Eurooppaan 20 kertaa (ennen kuin lähdemme siihen). En haluaisi lapsenlapsieni menevän ulos ja näkevän miesten suutelevan sekä kodittomien nukkuvan kaupungin keskustassa.

Unitedinkin leiristä voisi tulla tavallisesta poikkeavia lausuntoja, jos Zorya isännöisi joukkueiden toisessa kohtaamisessa englantilaisjoukkuetta kotikentällään. Seura kun on kotoisin Luhanskista, joka on Venäjän tukemien kapinallisten hallussa. Zorya on tällä kaudella pelannut kotiottelunsa evakossa Slavutich-Arenalla melko lähellä Dniproa ja Chernomoretsin stadionilla Mustanmeren rannalla.