Manchester Unitedin kannattaja Graeme Clarke on surullinen mies.

Clarke on ollut Unitedin kausikorttilainen 40 vuoden ajan. Pubin omistaja kävi katsomassa pelejä jo 10 vuotta ennen Sir Alex Fergusonin aikakauden alkamista.

Nyt Clarke miettii kausikortista luopumista. Syy on se, että United langetti hänelle vuoden porttikiellon vieraspeleihin. No mikä siihen oli syynä? Clarke oli ostanut kaksi lippua vieraspeliin Hullia vastaan. Ottelupäivän aamuna hän oli sellaisessa flunssassa, ettei peliin lähtemisestä tullut mitään. Clarke ei noutanut lippuaan, mistä United rankaisi vuoden vieraspelikiellolla.

– Ymmärrämme, ettei peliin välttämättä pääsekään paikalle. Silloin on mahdollista peruuttaa lippu ja saada hyvitys asiakaspalvelustamme, Unitedin lippu- ja jäsenasioista vastaava Sam Kelleher kirjoitti sähköpostivastauksessa.

– Koska et perunut lippuasi, emme voineet tarjota sitä toiselle kannattajalle. Paikka jäi siis tyhjäksi.

– Olen tutkinut tapauksen ja vastineesi. Pidän porttikiellon voimassa, joten et voi osallistua vieraspeleihin 12 kuukauteen.

Sinänsä United kertoo verkkosivuillaan hyvin selkeästi muutoksista, jotka koskevat nimenomaan tämän kauden alussa toimeenpantuja vieraspelisäädöksiä. Se tuskin auttaa Clarken perheen surussa.

– Hän on todella järkyttynyt, sillä hän elää etenkin vieraspelejä varten. Tämä on todella suuri pettymys ottaen huomioon sen lojaalisuuden, jota olemme osoittaneet heitä kohtaan, Clarken poika Callum sanoi Manchester Evening Newsille.

Clarket ovat platinum-jäseniä. He käyttävät vuosittain kausikortteihin 800 puntaa (noin 905 euroa).