Manchester United on valioliigaseuroista yhä selkeä ykkönen, kun verrataan jalkapalloseurojen pelipaitamyyntiä. United jättää niukasti taakseen jopa Espanjan jättiläisen Real Madridin ja yllättävän selkeällä erolla myös Barcelonan, ja on siten tilastossa Euroopan kärki.

Viimeisten viiden kauden aikana Manchester United möi keskimäärin 1,75 miljoonaa pelipaitaa per vuosi. Real Madrid seuraa ”Punaisten Paholaisten” kintereillä 1,65 miljoonalla vuosittain myydyllä pelipaidalla. Barcelona ja Bayern München jäävät hieman kauemmas taakse.

Lontoolaisten sisäisessä nokkimisjärjestyksessä viimeisen vuosikymmenen aikana hyvin menestynyt Chelsea on ohittanut Arsenalin. Chelsea on myynyt kausien 2011-2012 ja 2015-2016 aikana keskimäärin 899 000 pelipaitaa vuodessa Tykkimiesten jäätyä 835 000 pelipaitaan. Näiden väliin mahtuu vielä Liverpool, joka on paitamyynnillä mitattuna Euroopan kuudenneksi suosituin seura.

Euroopan top 20:een mahtuu valioliigaseuroja kaikkiaan kuusi. Listan täydentävät sijalta 13 löytyvä Manchester City ja sijalla 15 majaileva Tottenham, jonka paitamyynti jää kuitenkin alle kolmannekseen Chelsean ja Arsenalin myynnistä lontoolaisten keskinäisessä vertailussa.

Nick Harris

@sportingintel
Man Utd pip Real Madrid and Barca in global shirt sales league sportingintelligence.com/2016/10/16/man… (By @AlexMiller73)

Paitamyyntiä analysoinut Peter Rohlmann muistuttaa, että pelipaitojen suosion kasvu on lisännyt myös väärennettyjen pelipaitojen myyntiä.

– Väärennettyjen paitojen myynti on kasvanut tasaista vauhtia. Jalkapallopaidat ovat suositumpia kuin koskaan ja niiden houkuttelevat designit takaavat, että fanit haluavat pukeutua niihin myös pelipäivien välillä.

Viime viikolla julkaisemastamme artikkelista voi käydä lukemassa, keiden kymmenen pelaajan pelipaitoja ostetaan eniten. Top 10:ssä oli yhdeksän pelaajaa neljästä suosituimmasta joukkueesta, mutta ylsipä pakkaa sotkemaan myös West Hamin Dimitri Payet.

Lähde: Evening Standard