Pikku hiljaa viikko alkaa tääs kääntyä viikonloppuun. Se tarkoittaa samalla valioliigaherkkua.

Kierroksen ehkä odotetuin kamppailu pelataan sunnuntaina, kun Chelsea saa vieraakseen Manchester Unitedin. Pelin tarina piirtyy yhden miehen ympärille. José Mourinho kun palaa Stamford Bridgelle – tällä kertaa vihollisen riveissä.

Mourinho vietti Chelseassa kaksi jaksoa. Molempiin pätkiin mahtui hienoja tuloksia ja pokaaleja, mutta myös negatiivisuutta. Ensimmäisellä kerralla huhuiltiin pelaajien jonkinlaisesta kapinasta. Toista pestiä väritti putoaminen huipulta pohjalle. Siinä sivussa Chelsean sisällä kiehui, kun Mourinhon ja lääkäri Eva Carneiron riitaa puitiin julkisuudessa.

Sunnuntaina nähdään, miten Chelsean kannattajat ottavat entisen mestariluotsinsa vastaan. Tuleeko aplodeja vai tuleeko vihellyksiä. Mielenkiintoista on myös nähdä, riippuuko vastaanotto Mourinhon pelisuunnitelmasta. Liverpoolia vastaan United pelasi hyvin puolustavasti. Millainen on lähestymistapa nyt?

Taktisesti pelissä on muutakin mielenkiintoista. Antonio Conte on parissa viime pelissä käyttänyt menestyksekkäästi 3-4-3-ryhmitystä. On todennäköistä, että sillä tiellä jatketaan. Jos jatketaan, nyt on edessä ensimmäinen iso testi. Jos testi onnistuu, 3-4-3:sta voi jopa tulla uusi pelillinen trendi Valioliigaan.

Kertoimet (Mr Green): 2.23-3.30-3.65

Joko Sunderland voittaisi?

Viikonlopun kierrokseen mahtuu useita mielenkiintoisia pelejä. Yksi kiinnostava fakta on se, ettei Sunderland ole vielä voittanut yhtään peliä tämän kauden Valioliigassa. Joko nyt olisi aika? David Moyesin joukkue matkustaa West Hamin vieraaksi.

Hammersinkaan kausi ei ole erityisen hyvin alkanut. Kahdeksasta ottelustaan joukkue on voittanut kaksi. Nyt alla on sentään voitto.

West Hamin ja Sunderlandin välisessä ottelussa vastakkain on kaksi joukkuetta, joista kumpikaan ei yleensä pyri hallitsemaan palloa. Hyökkäyksissä käytetään paljon laitakaistoja, mutta muilta osin joukkueet ovat monessa tilanteessa Valioliigan alempaa keskikastia. Ei ole erityisen selkeää leimaa, joka määrittelisi joukkuetta – puhumattakaan koko seurasta. Ei ihme, että Sunderlandin toimitusjohtaja Martin Bain myönsi, että seura on hukannut identiteettinsä.

Ensimmäinen laastari Sunderlandin kroonisesti vuotavaan haavaan on jonkinlaisen uskottavuuden palautus. Se tapahtuu pisteiden kautta. Pisteillä Moyes ja Bain saavat selkänojaa identiteetin luomiselle.

Kertoimet (Mr Green): 1.67-4.05-5.60

Valioliigan 9. kierros

Lauantai
Bournemouth-Tottenham klo 14.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Arsenal-Middlesbrough klo 17 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Burnley-Everton klo 17
Hull-Stoke klo 17
Leicester-Crystal Palace klo 17
Swansea-Watford klo 17
West Ham-Sunderland klo 17
Liverpool-West Bromwich klo 19.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Sunnuntai
Manchester City-Southampton klo 15.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Chelsea-Manchester United klo 18 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)