Tottenhamin jatkohaaveet Mestarien kokivat kolauksen Bayer Leverkusenin ryövättyä pisteet Wembleyltä. Spursilla oli ottelussa paikkansa, mutta tuloksena oli ylärimasta huolimatta 0-1-tappio. Leverkusenin ratkaisun painoi vastaiskusta 65. minuutilla Kevin Kampl.

Voitto oli Leverkusenille todella merkittävä. Saksalaisseura nousi sillä kaksi pistettä Tottenhamin edelle. Lohkoykkönen Monacoa Spurs on jo neljä pistettä perässä.

Tottenham ei ole vielä voittanut Wembleyllä ainuttakaan europeliä.

Hermostunut alku ja aikainen vaihto

Ottelun alku oli melkoista hurlumheitä päästä päähän. Kotijoukkue Spursin otteista paistoi alkuun hermostuneisuus. Lontoolaisten puolustus oli avautua jo seitsemännellä minuutilla, kun Julian Brandt vapautti läpisyötöllään Admir Mehmedin rangaistusalueen sisällä. Isännät pelasti vain paitsiota näyttänyt linjatuomarin lippu.

Leverkusenin nopeat hyökkäykset saivat Spursin alkuun vetäytymään alas. Saksalaisvieraiden viimeistely kuitenkin ontui, eikä hyökkäyksiä saatu päätettyä.

Spurs koki ensimmäisen takaiskunsa 30. minuutilla, kun Mauricio Pochettino joutui jo suorittamaan avausvaihtonsa. Loukkaantuneen keskikenttäpelaajan Moussa Dembélén korvasi hyökkääjä Vincent Janssen.

Pian loukkaantumisen jälkeen Tottenham sai luotua ensimmäisen laukauksensa maalia kohti. Christian Eriksen koitti kaukaa onneaan ja veto suuntautui kovalla vauhdilla kohti Leverkusen-vahti Bernd Lenoa. Leno torjui pallon epävarmasti eteensä, mutta kukaan Spurs-pelaajista ei ehtinyt väliin.

Myös Leverkusen sai vielä avausjakson loppuun loistavan maalipaikan. Tottenhamin puolustajista Kyle Walker menetti omalla alueella karmaisevalla tavalla pallon Brandtille, jonka jalasta pallo kimposi Jan Vertonghenin taklauksen voimasta taakse Javier Hernándezille. Meksikolainen sai hyvän laukaisupaikan, mutta veto ohjaantui vasenta tolppaa hipoen ohi maalin.

Lisäajalla vaihtomies Janssen laittoi vielä kerran pallon verkkoon. Maalia ei kuitenkaan Spursin harmiksi hyväksytty, sillä hollantilaishyökkääjä repi rajusti tilanteessa.

Toisella jaksolla Spurs pääsi paremmin peliin mukaan. 48. minuutilla Eriksen syötti Dele Allin vapaaksi, joka kaatui rangaistusalueen sisällä Ömer Toprakin kontaktista. Kotijoukkue vaati rangaistuspotkua, mutta tuloksetta.

Vahvan puoliskon alun jälkeen isäntien peli otti jälleen takapakkia ja 62. minuutilla Leverkusenin maali oli todella lähellä. Hernández pääsi laukomaan kahdesti maalin edestä, joista toisen blokkasi Vertonghen ja toisen näppeihinsä nappasi maalivahti Hugo Lloris.

Onnekas ratkaisu

Kolme minuuttia myöhemmin vierailijat hyökkäsivät uudestaan ja tällä kertaa Spurs joutui antautumaan. Keskialueen syöttö kimposi hieman onnekkaasti Spurs-pelaajan jalasta rangaistusalueen sisällä odottaneelle Kevin Kamplille, jonka matala laukaus painui tarkasti vasempaan alanurkkaan.

Tottenham sai loistotilaisuuden tasoitukseen viimeisellä kympillä Allin hankittua vapaapotkun aivan rangaistusalueen tuntumasta. Eric Dier kolisutti laukauksellaan lopulta ylärimaan, josta pallo kimposi vielä takaisin maalin eteen pelattavaksi. Kukaan Spursin pelaajista ei kuitenkaan ollut oikeassa paikassa, joten Leverkusen pääsi siivoamaan pallon vaaravyöhykkeeltä.

Lisämaaleja ei lopulta syntynyt ja näin Leverkusenin nappasi täyden pistepotin lukemin 0-1.