Arsenalin saksalaistähti Mesut Özil pelaa seurassa neljättä kauttaan – ja myös viimeistä, elleivät osapuolet solmi uutta sopimusta. Özilin nykyinen sopimus umpeutuu ensi kesänä.

Saksalaisen maali viikolla Ludogoretsin verkkoon sai Arsenal-fanit vertaamaan Öziliä todelliseen seuralegendaan Dennis Bergkampiin. Manageri Arsene Wenger ei pidä vertausta täysin tuulesta temmattuna, mutta muistutti samalla että Özilillä on vielä matkaa Bergkampin statukseen Arsenalissa.

– Bergkamp oli sitoutunut seuraan pitkäksi aikaa ja pelasi 38-vuotiaaksi. Toivon että meillä on edessä vielä 10 vuotta Öziliä. Se riippuu… Seuralegendaksi tullakseen pitää pysyä seurassa kauan, Wenger sanaili Sky Sportsin mukaan.

– Jos pelaat seurassa kaksi vuotta, ei sinusta tulee legendaa.

Arsenal neuvottelee koko ajan Özilin kanssa jatkosta ja Wenger painottaa haluavansa ehdottomasti pitää miehen joukkueessaan.

– Minusta hän on nyt kypsemmässä iässä. Hän on 28 ja ero on siinä, että nykyään hän keskittyy enemmän tehokkuuteen. Tänne tullessaan hän oli enemmän pelaaja joka vain pelasi, keskittyi pelaamiseen. Nyt tehokkuus on hänen mielessään enemmän, Wenger arvioi.

– Suurin muutos on siinä, että hän tekee nyt enemmän juoksuja selustaan tehdäkseen enemmän maaleja. Hän piiskaa itseään enemmän – hänellä on sekin kyky. Joskus erittäin lahjakkailla pelaajilla on se sudenkuoppa, että kaikki on heille helppoa. Alitajuisesti he tietävät ettei heidän tarvitse venyä ollakseen tehokkaita.