José Mourinho on taas saanut palstatilaa.

Viime päivinä aiheena on ollut Mourinhon lausunto pelaajien kipukynnykseen liittyen. Manchester Unitedin manageri suomi kovin sanoin omia pelaajiaan, jotka eivät halunneet pelata kipujen kanssa (lue lisää). Lausunnollaan Mourinho viittasi mitä todennäköisimmin Chris Smallingiin ja Luke Shaw’hon.

Nyt asiaan on ottanut kantaa kuntoutuksen asiantuntija Barry Sigrist. Nimenomaan jalkapalloilijoiden kuntoutukseen erikoistunut Sigrist tyrmää Mourinhon lausunnon.

– Jalkapallossa on macho-kulttuuri. Sitä pitäisi olla ”mies” ja pelata kivuissaan. Usein se on typerintä, mitä voi tehdä, Sigrist kirjoittaa The Telegraphin verkkosivuilla.

Loukkaantumisriski kasvaa

Sigrist korostaa, että pelaajan peliesitys voi kärsiä, mikäli kipuja on. Pahempi asia on se, että puolikuntoisena pelaaminen loukkaantumisriski kasvaa.

– Luke Shaw’lla, joka mursi jalkansa, on merkittävä loukkaantumishistoria. Hän on yhä siinä tilanteessa, että kun hän menee kentälle, loukkaantumisriski on korkea.

– Shaw’n on pidettävä itsestään huolta. Jos yhden pelin väliin jääminen suojaa hänen terveyttään pidemmällä aikavälillä, on hyvä, että hän nousi vastustamaan manageriaan.

Sigrist sanoo ymmärtävänsä valmentajia, joiden työpaikka saattaa riippua siitä, saavatko he parhaat pelaajansa kentälle. Silti, pelaajan on suojeltava omaa kehoaan.

– Urheilijan on kuunneltava kroppaansa. Jos on kipuja, keho yrittää sanoa jotain. Jos vain pelaa edelleen, pehmytkudos-, lihas-, nivelside- ja nivelvammojen riski kasvaa.

– Jos Luke Shaw ja Chris Smalling tunsivat merkittävää kipua, he olivat oikeassa sanoessaan managerilleen, että nyt tarvitaan taukoa.