Yohan Cabayen alkukausi ei ole ollut helpoin mahdollinen.

Ranskalainen on pelannut yhdeksässä valioliigaottelussa, mutta yhteensä vain 545 minuuttia. Pelipaikka on vaihdellut puolustavan keskikentän, keskikentän keskustan ja kymppipaikan välillä. Tehoja on tullut hyvin niukasti (1+0), ja joukkueella menee huonosti (Palace on 16:s).

Potentiaalia Cabayella olisi parempaankin. Kenties juuri siksi Southampton on valmis tekemään Palacen kallispalkkaisimmasta pelaajasta tarjouksen. Asiasta uutisoi Palacen asioista perillä oleva paikallislehti Croydon Advertiser. Lehden mukaan tarjous on tulossa seuraavan kuuden kuukauden sisään, eli mahdollisesti jo tammikuussa mutta viimeistään kesällä.

30-vuotias Cabaye siirtyi Palaceen PSG:stä reilu vuosi sitten 13,9 miljoonan euron hintaan. Viime kaudella Cabaye jakoi joukkueen sisäisen maalipörssin voiton Valioliigassa. Hän oli myös jatkuvasti pallossa ja syötti keskimäärin toiseksi eniten. Tällä kaudella Cabaye on ottelua kohden lasketussa syöttötilastossa vasta kuudentena.