Englannin tilapäispäävalmentaja Gareth Southgate on halukas ottamaan vastaan pysyvän pestin The Three Lionsin päävalmentajana. Englannin jalkapalloliiton toimitusjohtaja Martin Glenn vahvisti tiedon Sky Sportsille.

Southgate lienee tällä hetkellä vahvin ehdokas päävalmentajan paikalle. FA ei tästä huolimatta poissulje muita vaihtoehtoja.

– Hän teki viime viikolla selväksi, että on vakuuttunut haluavansa työn, Glenn kertoi.

– Meillä on aikaa maaliskuun puoleen väliin saakka ennen seuraavaa ottelua. Työn perusteellinen tekeminen on hyvin tärkeää. Gareth on vahvassa asemassa, eikä ainoastaan siitä syystä, että neljä edellistä ottelua osoittivat merkkejä edistymisestä. Hän on ollut FA:ssa muutaman vuoden, tehnyt hyvää työtä alle 21-vuotiaissa ja ymmärtää kuinka kansainvälinen asetelma toimii.

– Pidämme keskusteluita tulevina viikkoina ymmärtääksemme hänen opeistaan, ja mikä on hänen päämäärä Englannin joukkueen kanssa.

Englannin maajoukkue on ollut syyskuusta lähtien ilman vakituista päävalmentajaa. Tuolloin FA erotti Sam Allardycen, joka toimi vain 67 päivää maajoukkueen päävalmentajana (lue lisää).