Arsenalin peräti 19 ottelun mittaiseksi venynyt tappioton putki meni poikki keskiviikkona Liigacupin puolivälierissä, kun Southampton vieraili Emirates Stadiumilla. Voitto kirjattiin Pyhimyksille lukemin 2-0, ja niin Southampton jatkaa matkaansa Liigacupin välieriin.

Täytenä yllätyksenä Arsenalin tappio ei tullut, sillä joukkue lähti otteluun todella varamiehisenä. Olivier Giroud oli sivussa loukkaantumisen vuoksi ja manageri Arsene Wenger päätti lisäksi lepuuttaa käytännössä kaikkia pelipaikkansa ykkösvaihtoehtoja. Ainoat runsaammin peliminuutteja kauden aikana pelanneet avauksen pelaajat olivat Francis Coquelin ja Alex Iwobi. Avauskokoonpanoon nousi sen sijaan mm. 18-vuotias Jeff Reine-Adelaide.

Arsenal

@Arsenal
The wait is over - here's your Arsenal team for #AFCvSFC

Avausjaksolla ei maalipaikoilla juhlittu, sillä Arsenal ei laukonut kertaakaan Southamptonin maalia kohti. Southampton puolestaan laukoi maalia kohti kahdesti, ja molemmat yritykset upposivat maalia vartioineen Emiliano Martínezin selän taakse. Osumat kirjattiin Jordy Clasielle ja Ryan Bertrandille.

Avausjakson viime minuuteilla Arsenal oli pakotettu vaihtoon. Mohamed Elneny loukkaantui ja miehen tilalle otettiin Granit Xhaka.

Toisella jaksolla Arsenal loi paikkoja jo enemmän, mutta hyvän ottelun pelannut Fraser Forster piti maalinsa puhtaana. Kiri jäi tuloksettomaksi, ja historian kirjoihin merkittiin Southamptonin 2-0 -voittolukemat. Paikka Liigacupin välierissä on Southamptonille sen seurahistorian kolmas ja ensimmäinen kerta 30 vuoteen.

Manchester United pari askelta vieraitaan edellä

Ilman toimitsijakieltoista José Mourinhoa kentän laidalla pelannut Manchester United sai omaan otteluunsa West Hamia vastaan todella lentävän lähdön, sillä se siirtyi 1-0 -johtoon jo toisella peliminuutilla. Maalin viimeistelleelle Zlatan Ibrahimovicille osuma oli kauden kymmenes. Hyvän esityön maaliin tekivät Wayne Rooney ja Henrikh Mkhitarjan.

Ensimmäinen puoliaika oli selkeää Unitedin hallintaa, mutta West Hamin maalia vartioinut Adrian oli vahvassa torjuntavireessä. Vieraiden vastaus saatiin 35. peliminuutilla, kun Ashley Fletcher siirsi David De Gealta kimmahtaneen paluupallon maaliin. Maali oli 21-vuotiaan Fletcherin ensimmäinen osuma West Hamin paidassa, ja kuinka ollakaan, sopivasti juuri miehen entistä seuraa Manchester Uniteia vastaan.

1 - Former Man Utd player Ashley Fletcher has scored his first ever goal for West Ham in what is his 11th appearance. Haunt.

United aloitti toisen puoliajan yhtä räväkästi kuin ensimmäisenkin. Jakson kolmannella minuutilla Unitedin viime kauden paras maalintekijä Anthony Martial viimeisteli kauden kolmannen maalinsa. Tämän maalin syötti edellisen tapaan Mkhitarjan, jolle maalisyötöt olivat miehen ensimmäiset Unitedin paidassa.

1 - Henrikh Mkhitaryan has provided his first assist for Manchester United in what is his ninth appearance for the club. Flick.

United oli jatkuvasti vieraitaan askeleen edellä, eikä West Ham -vahti Adrianin hiki päässyt kuivumaan. 62. minuutilla ensi viikolla 21 vuotta täyttävä Martial iski jälleen. West Ham tuntuu olevan ranskalaiselle erityisen hyvin sopiva vastus, sillä viidessä ottelussa Martial on tehnyt West Hamin verkkoon peräti viisi maalia.

Manchester Unitedin puolustukselle ilta oli jopa verrattain helppo, sillä niin aseettomiksi vieraiden yritykset jäivät.

Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Old Traffordin yleisö kohahti, sillä kentälle asteli raikuvien aplodien saattelemana Bastian Schweinsteiger. ”Schweinin” edelliset minuutit olivat elokuun lopulta maajoukkueuran jäähyväisottelusta Huuhkajia vastaan, mutta United-paidassa peliaikaa ei ollut tullut tällä kaudella vielä lainkaan. Hymyilevä saksalainen oli kolme minuuttia vaihtonsa jälkeen lähellä tehdä jopa maalin.

Schweinsteigerille ja Marcus Rashfordille tilaa tekivät ottelun hahmot Anthony Martial ja Henrikh Mkhitarjan. Vielä aivan lisäajan lopulla Zlatan teki illan toisella maalillaan loppunumeroiksi Manchester Unitedin hyvin ansaitsemat 4-1 -voittolukemat. Schweinsteiger antoi tähän maaliin pikkunätin ”kakkossyötön”.

Liigacupin välieriin selviytyivät näin ollen Hull, Liverpool, Southampton ja Manchester United. Kaksiosaiset välierät pelataan tammikuussa. Liigacupin voittajalle on tarjolla paikka ensi kauden Eurooppa-liigan karsinnoissa.