Haluaisitko ostaa valioliigaseuran? Nyt sellainen olisi myytävänä.

Sunderlandin omistaja Ellis Short on halukas luopumaan omistuksestaan. The Guardianin tietojen mukaan hinta on 170 miljoonaa puntaa, eli noin 200 miljoonaa euroa.

Hinta voi koitua ongelmaksi, sillä Sunderlandilla on velkaa 140 miljoonaa puntaa. Amerikkalaisomistaja ei ole kuitenkaan tiettävästi epätoivoisessa tilanteessa, vaan hänellä on aikaa odottaa sopivaa tarjousta.

Short osti enemmistön Sunderlandin osakkeista seitsemän vuotta sitten. Sittemmin hän on työntänyt seuraan arviolta 200 miljoonaa puntaa omia rahojaan.

Shortin aikakaudella Sunderland on niukin naukin säilyttänyt paikkansa Valioliigassa. Mukaan on mahtunut sijoituksia 17:nneksi ja 16:nneksi. Rauhallisuutta ei ole löytynyt manageripuolellakaan. Viimeisen viiden vuoden aikana Sunderlandia on luotsannut yhdeksän eri miestä, kun pari väliaikaismanageria lasketaan mukaan.

Myyntiaikeiden kannalta Shortin on syytä toivoa, että Sunderland pitää pintansa Valioliigassa. Tällä hetkellä ei näytä hyvältä. Joukkue on 13 kierroksen jälkeen viimeisenä.