Kello 17 Suomen aikaa alkoi yhteensä viisi Valioliiga-ottelua. Seuraavassa niiden vaiheista.

Avauspuolikkailla kaikkiaan kahdeksan maalia

Tottenham kohtasi kotonaan White Hart Lanella vaikeuksissa rypevän, 15 pistettä sen perässä olleen Swansean. Ottelua oltiin pelattu vain hieman yli viisi minuuttia, kun kotijoukkueen Kyle Walker tarvitsi lääkintäapua. Hurjan näköisessä tilanteessa puolustaja sai Neil Taylorin kengästä pienen osuman päähänsä, mutta näytti pystyvän jatkamaan peliä.

Palloa suvereenisti alussa hallinnut Spurs sai parhaan paikkansa 18. minuutilla Harry Kanen puskusta, jonka Lukasz Fabianski sai vain vaivoin ohjattua yli maalin.

38. minuutin jälkeen Dele Alli sai rangaistusalueella hyvin kevyen osuman Swansea-pelaajan jalasta; tuomitun rangaistuspotkun ampui sisään Kane. Erotuomari Jonathan Mossin ratkaisu tilanteessa herättänee keskustelua. Muutamaa minuuttia myöhemmin Alli oli jälleen boksissa, muttei onnistunut yksi-yksi-tilanteestaan ohittamaan Fabianskia.

45 minuuttia oli juuri ehtinyt täyttyä, kun Tottenham ottelun kulkuun nähden täysin oikeutetusti teki maalin pelitilanteesta. Heung-Min Son ampui pallon sisään etukulmasta.

Sarjassa sijalla 11. ennen kierrosta ollut Stoke sai vieraakseen kaksi porrasta alempana majailleen Burnleyn. Potters meni 1-0-johtoon kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen Jonathan Waltersin osumalla, syöttö Mame Dioufille.

Tilanne muuttui muotoon 2-0 kymmenen minuuttia ennen taukoa, kun Marc Muniesa päätti syvältä omalta alueelta aloittamansa juoksun pisteeseen, jossa iski Marko Arnautovicille välillä lainaamanssa pallon maaliin.

Premier League

@premierleague
GOAL Stoke 2-0 Burnley (35 mins). Marc Muniesa starts and finishes a wonderful Potters passing move #STKBUR

Stadium Of Lightilla liigan perää pitävä kotijoukkue Sunderland kohtasi hallitsevan mestarin, ennen kierrosta sijalla 14. olleen Leicesterin. Black Cats aloitti todella vahvasti – sille kirjattiin ensimmäisen vartin sisään kuusi maalintekoyritystä Leicesterin nollaa vastaan. 25 minuutin kohdalla David Moyesin joukot olivat yrittäneet johto-osumaa jo 10 kertaa, mutta vain yksi vedoista kirjattiin maalia kohti suuntautuneeksi.

Selhurst Parkilla manageri Alan Pardew taisteli jo työpaikkansa puolesta; Crystal Palacen alavire on johtanut sen sijalle 16., vain kolme pistettä edelle Sunderlandia. Etelä-Lontoon Kotkat saivat vieraakseen jotakuinkin omalle tasolleen viime aikoina takaisin kivunneen Southamptonin.

Tilastojen perusteella hyvin tapahtumaköyhän alkuottelun jälkeen Palace otti johtoaseman, kun Christian Benteke osui maaliin. Vain kolme minuuttia myöhemmin Eagles johti jo 2-0, kun entinen West Ham -puolustaja James Tomkins upotti pallon etelärannikkolaisten verkkoon.

Crystal Palace F.C.

@CPFC
36: Selhurst Park is absolutely rocking. #CRYSOU

West Bromwich aloitti viideltä käynnistyneiden otteluitten maalinteon, kun peliä Watfordia vastaan oltiin käyty 16 minuuttia. Kulmapotkutilanteesta syntyneen puskumaalin sai nimiinsä konkaripuolustaja Jonny Evans. Johto tuplaantui 34. minuutilla Chris Bruntin toimesta. Veto boksin ulkopuolelta painui alakulmaan.

Tauoille mentiin Sunderland-Leicester -ottelua lukuunottamatta kaikilla pelipaikkakunnilla tilanteissa 2-0.

Spurs masensi vieraansa, Palace käytti paikkansa tarkasti

Ottelu Pohjois-Lontoon valkoisella puolella näytti olevan ohi muutamaa minuuttia tauon jälkeen, kun Kane ampui Spursin 3-0-johtoon Sonin ensin epäonnistuttua yrittäessään samaa. Kane haki hattutemppua useampaan otteseen, mutta 4-0-osuman sai lopulta nimiinsä Christian Eriksen. Tämä johtoasema vakuutti manageri Mauricio Pochettinon siinä määrin, että hän antoi peliaikaa Moussa Sissokolle, Sonin tullessa vaihtoon. Lisäajalla Eriksen onnistui toistamiseen, loppuluvut vieraille tylyt 5-0.

Watford nousi mukaan otteluunsa West Bromwichia vastaan juuri ennen tunnin täyttymistä. Christian Kabasele muutti tilanteeksi 2-1 kulmapotkun jälkitilanteesta. Tony Pulisin joukot hoitivat lopulta kuitenkin voiton kotiin; urakkaa helpotti 85. minuutin paikkeilla kentällä tapahtunut nahistelu, jonka seurauksena Watfordin Roberto Pereyra ajettiin ulos. Albion kuittasi tilanteeksi 3-1 Matt Phillipsin toimesta.

9 - Nine different players have now scored in the Premier League for Watford this season, one more than in the whole of 2015-16 (8). Share.

Sunderland onnistui maalinteossa viimein, neljännellätoista yrityksellään päivän pelissä. Jan Kirchoff oli saamassa nimensä tilastoihin, puskettuaan pallon kulmasta kohti maalia ajassa 64 minuuttia. Osuma merkittiin lopulta kuitenkin Robert Huthin omaksi maaliksi. 77. minuutilla maalimerkintä tehtiin tutulle nimelle, kun Jermain Defoe vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Jermain Defoe has scored in 3 consecutive Premier League home games for the first time since October 2008. So often the saviour.

Vain kolme minuuttia Defoen osumasta, ja Ketut palasivat otteluun. Kavennusmaali syntyi Shinji Okazakin toimesta.

Pardewn tuska helpottui päivän ottelussa; Benteke teki illan toisen osumansa ja vei Crystal Palacen 3-0-johtoon neljä minuuttia ennen täyttä aikaa. Tässä vaiheessa maalintekoyritykset kirjattiin luvuin 7-17.