Southamptonin entinen juniorivalmentaja Bob Higgins on yhdistetty syytteisiin lasten hyväksikäyttöskandaalissa. BBC:n mukaan kuusi pelaajaa on nimennyt Higginsin poliisille ja Hampshiren polisii vahvistaa saamansa raportit.

Higgins työskenteli seuran nuorten kanssa 1980-luvulla. Hän pyöritti kunnioitettavia jalkapalloakatemioita ja teki viimeksi töitä Fleet Town FC:n kanssa.

Fleet’sin puheenjohtajan Steve Cantlen mukaan Higginsiä ei tarkastettu vuonna 2012, koska hänen roolinsa ei liittynyt lapsiin. Seura ei ole myöskään saanut erillistä ilmoitusta FA:lta tai poliisilta. Sekä Fleet Town että Southampton ovat ilmoittaneet The Guardianin mukaan osallistuvansa tutkimuksiin.

Higgins oli 80-luvulla merkittävä hahmo Southamptonin nuorisojärjestelmässä. Valmentaja työskenteli useampien pelaajien kanssa, joista myöhemmin tuli suuria nimiä.

Yhdeksi Southamptonissa hyväksikäytetyistä oli bristolilainen Dean Radford (lue uutinen tästä). Higginsiä syytettiin vuonna 1992 poikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta syytteet kumottiin vuonna 1997. BBC:n mukaan poliisi ja sosiaalityöntekijät näkivät miehen riskinä lapsille.