Arsenal otti hieman odotusten vastaisesti Mestarien liigassa lohkovoiton kaadettuaan tiistaina Baselin vieraissa 4-1 ja PSG:n jäätyä kotonaan yllättäen tasapeliin Ludogorets Razgradia vastaan. Nyt kannattajat jäävät odottamaan maanantaista pudotuspeliarvontaa – sekä joidenkin avainpelaajien jatkosopimuksia.

Tykkimiesten ehdottomien avainpelaajien Alexis Sánchezin ja Mesut Özilin jatkosopimuksia on odoteltu jo hyvä tovi, ja työ toimistolla jatkuu edelleen. Manageri Arsène Wenger myöntää kuitenkin, että neuvottelujen keskiössä ei suinkaan ole raha, vaan aivan muut arvot.

Sánchezin nykyinen sopimus umpeutuu kesällä 2017. Tällä hetkellä chileläinen ansaitsee viikossa n. 153 000 euroa ja palkan odotetaan nousevan n. 237 ooo euroon viikossa.

– Haluaisin uskoa, että modernissa jalkapallossa ei ole kyse pelkästään rahasta, sillä pelaajat tienaavat tällä tasolla kaikkialla hyvin rahaa, ranskalaismanageri toteaa Guardianissa.

– Ehkä olen naiivi, mutta minusta kyse on pikemminkin pelaajan tarpeisiin vastaamisesta. Kyse on seuran arvoista, seuran kunnianhimosta ja siitä, miten seura kunnioittaa pelaajia.

Aika näyttää, saako Wengerin idealismi vastakaikua. Mitään pikkujuttua ei konkarimanageri kuitenkaan neuvotteluista odota.

– Nykyään neuvotellaan enemmän agenttien kuin pelaajien kanssa. Neuvottelut ovat jo meneillään. Sánchezin ja Özilin sopimukset umpeutuvat 18 kuukauden kuluttua, joten on normaalia jo keskustella.

– Pelaajien kanssa puhutaan kuitenkin vasta loppuvaiheessa. Kun tehdään ensimmäistä sopimusta, pelaajien pitää olla läsnä. Mutta jatkosopimusten suhteen 90 % keskusteluista käydään agenttien kanssa, Wenger kertoo.