Englannin jalkapalloliitto on langettanut Leedsin omistajalle Massimo Cellinolle peräti 18 kuukauden toimitsijakiellon sekä 250 000 punnan sakot. Cellino on jo ilmoittanut valittavansa sanktiosta korkeampiin oikeusasteisiin.

Samassa yhteydessä Leedsiä seurana sakotettiin samaisella 250 000 punnan summalla.

Rangaistukset ovat seurausta siitä, kuinka seura ja Cellino rikkoivat jalkapalloliiton agentteja koskevia sääntöjä heinäkuussa 2014. Tuolloin Leeds myi Ross McCormackin Fulhamiin sääntöjen vastaisesti. Cellinon rangaistus astuu voimaan helmikuun alussa.

– 1. helmikuuta 2017 alkaen herra Cellino ei saa toimia 18 kuukauteen Leeds Unitedin johtajana tai varjojohtajana. Kielto koskee myös muita seuroja tai yrityksiä, joiden toimintaan liittyy jalkapalloseuran omistaminen, jalkapalloliitto FA:n kotisivujen tiedotteessa todetaan.

Cellinon täytyy lisäksi aloittaa 30.4.2017 mennessä ja suorittaa kokonaisuudessaan FA:n koulutusohjelma, jossa kerrotaan englantilaisen jalkapalloseuran omistajan ja johtajan tehtävistä ja vastuista.

Cellinon vastaus tuomioon on selkeä.

– Olen yllättynyt FA:n aikeista asettaa minut toimitsijakieltoon ja sakottaa minua ja seuraa. En ole syyllinen ja aion tehdä oikeat toimet puolustaakseni itseäni oikeuden edessä, Cellinon vastineessa todetaan.

– Olen syyllistynyt vain yhteen asiaan – Leeds Unitedin suojelemiseen siitä lähtien kun otin seurasta johtovastuun. Pyydän pelaajiani, manageriani ja henkilökuntaani jatkamaan työtään uskollisesti ja ammattimaisesti ja jatkamaan kamppailuaan seuran puolesta joka päivä niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

FA langetti samalla 18 kuukauden toimitsijakiellon sekä 75 000 punnan sakot pelaaja-agentti Derek Daylle.

Aiemmin syksyllä Cellino ajautui korruptioskandaalin keskelle The Telegraphin julkistettua videomateriaalia vilpillisistä toimista brittifutiksen huipulla. Samaisen skandaalin pyörteissä mm. Sam Allardyce joutui eroamaan Englannin maajoukkuevalmentajan tehtävästä.

Lähde: Sky Sports