Zlatan Ibrahimović teki upean 2–1-voittomaalin, mutta Crystal Palacen ja Manchester Unitedin keskiviikon kohtaamisen jälkeen otsikot oli varattu toiselle miehelle – erotuomari Craig Pawsonille. Pawsonin ja avustavien erotuomarien ilta oli painajaismainen.

Onni onnettomuudessa oli se, etteivät tuomiot suosineet kumpaakaan, vaan molempia joukkueita sorsittiin kovalla kädellä. Crystal Palacen leirissä jäätiin päivittelemään Unitedin avausmaalia, Marcos Rojon holtitonta taklausta ja Ibrahimovićin kyynärpäähuitaisua, jota oikeudenjakajat eivät noteeranneet.

Manageri Alan Pardew nosti esiin erityisesti Rojon, joka olisi hyvinkin voinut lentää suihkuun jo avausjaksolla Wilfried Zahan taklaamisesta. Entinen huippuerotuomari Howard Webbkin totesi ottelun jälkeen BT Sportille, ettei sellainen taklaus kuulu nykyjalkapalloon. Hänen mielestään argentiinalaisen olisi pitänyt saada punainen kortti.

– Minkä tyyppinen taklaus tuo on?! Se ei ole taklaus pallon voittamiseksi. Se ei ole oikeudenmukainen tapa voittaa pallo, Webb sanoi.

Ibrahimovićilta puolestaan kysyttiin, tekikö hän käsivirheen ennen Paul Pogban avausjakson viime sekunneilla viimeistelemää avausmaalia – joka muuten näytti syntyvän niukasta paitsioasemasta.

– Saattoi olla, saattoi olla. Yritin syöttää Paulille, kun näin hänen olevan vapaana. Mielestäni se kosketti ensin kättäni ja sitten vatsaani. Minun on nähtävä kuvat, ruotsalainen vastasi.

Hidastuskuvia tarkasteltiin myös Unitedin Juan Matan toisen puoliajan maalista, joka hylättiin kiistanalaisesti paitsiona.

Pawsonin pahin virhe oli jättää tuomitsematta rangaistuspotku vieraille ennen Matan hylättyä täysosumaa. Palacen vaihtomies Joe Ledley syyllistyi kulmatilanteessa niin räikeään käsivirheeseen, ettei sellainen yksinkertaisesti saa mennä erotuomareilta ohi. Pawson varmasti ymmärsi jonkin olevan vialla, kun useampi United-pelaaja riensi välittömästi hänen luokseen sydämistyneenä.

Oli ironista, että vain tunteja aiemmin maailmalle levisi historiallinen uutinen seurajoukkueiden MM-turnauksesta Japanista. Erotuomari Viktor Kassaista oli tullut ensimmäinen erotuomari, joka tuomitsi rangaistuspotkun tarkistettuaan tilanteen videolta.

Niin helppoa se olisi Valioliigassakin: nopea videotarkistus, ja lisäaikaan yhden minuutin lisäys.