Liverpool jäi FA Cupin kolmannella kierroksella noloon maalittomaan tasapeliin neljännellä sarjaportaalla pelaavaa Plymouth Argylea vastaan ja joutuu uusintaotteluun Plymouthin kotikentälle. Manageri Jürgen Klopp vaihtoi Emre Cania lukuun ottamatta koko avauskokoonpanonsa edellisestä valioliigaottelusta, ja joutui maksamaan rotaatiosta kovan hinnan.

Liverpoolin avauskokoonpano oli sen seurahistorian kaikkien aikojen nuorin. Joukkueen keski-ikä oli 21 vuotta ja 296 päivää, ja edellinen, vuodelta 1965 peräisin oleva ikäennätys pyyhkäistiin historiaan. Saksalaismanageri puolusti kuitenkin peluutuspäätöstään ja antoi täyden tunnustuksen sinnikkäälle vastustajalle.

– Toisella kokoonpanolla tulos olisi saattanut silti olla sama. Ei todennäköisesti, mutta mahdollisesti. Tämä oli hyvä kokemus pojille, Klopp totesi BBC Sportille pelin jälkeen.

– Emme saaneet toivomaamme tulosta, mutta ei se turhauttavaa ole. Tällaista jalkapallo on. Plymouth ansaitsi tasapelin ja uusintaottelun. Aloitimme hyvin, mutta kärsivällisyytemme loppui liian aikaisin ja homma meni väkinäiseksi.

– Nyt matkustamme Plymouthiin ensimmäistä kertaa elämässäni. En tiedä kuinka paljon Plymouthissa on asukkaita, mutta tuntui siltä, kuin koko Plymouth olisi ollut rangaistusalueella. Meidän olisi täytynyt pitää päät kylminä. Se on suurin haaste jalkapallossa, kun pelataan syvällä makaavaa puolustavaa joukkuetta vastaan.