Hollantilaisen puolustajalegendan Ronald Koemanin manageroima Everton on ollut yksi tammikuun siirtoikkunan aktiivisimmista seuroista markkinoilla. Everton on hankkinut riveihinsä Ademola Lookmanin ja Morgan Schneiderlinin rahakkailla siirroilla, ja päästänyt vastavuoroisesti Tom Cleverleyn ja Oumar Niassen toisaalle lainalle.

Manageri vannoo kuitenkin, että siirtoja on tulossa vielä lisää – niin sisäänpäin kuin seurasta uloskin.

– Useimmat pelaajat tietävät tilanteensa. Jotkut kokoonpanon tämänhetkisistä pelaajista tietävät, ettei heillä ole tulevaisuutta Evertonissa, Koeman toteaa Liverpool Echossa.

Evertonin tiedetään tavoittelevan yhä Standard Liégen 25-vuotiasta algerialaishyökkääjää Ishak Belfodiliä, jonka siirtosummaksi ounaksutaan noin 12 miljoonaa euroa. Lisäksi seura etsii markkinoilta keskuspuolustajaa.

– Tarvitsemme tasapainoa joillekin pelipaikoille. Tarvitsemme pelaajia tulevaisuutta ajatellen. Sen takia hankimme Lookmaninkin. Hän on tulevaisuuden projekti.

– Haluamme vahvistua. Jos se onnistuu nykyisten pelaajien avulla, hyvä niin. Mutta jos voimme hankkia parempia pelaajia, niin myös teemme niin, Koeman vakuuttaa.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.