Viime yönä tuli lopulta odotettu tieto: Dimitri Payet siirtyy West Hamista Marseilleen.

Payet’n siirto ei mennyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Se oli pikemminkin pakotettu kauppa, jossa Payet sai tahtonsa läpi. West Hamin tiedotteessa puheenjohtaja David Sullivan ei peitellyt ärtymystään.

– Seura haluaa saada kirjatuksi pettymyksensä siihen, että Dimitri Payet ei osoittanut samaa sitoutumista ja kunnioitusta West Ham Unitedia kohtaan, kuin mitä seura ja fanit osoittivat häntä kohtaan. Erityisesti siinä vaiheessa, kun seura antoi hänelle viime vuonna rahakkaan 5,5-vuotisen sopimuksen, Sullivan sanoi seuran tiedotteessa.

– Haluan tehdä selväksi, ettei meidän ole pakko myydä parhaita pelaajiamme taloudellisista syistä. Payet’n kohdalla päätös tehtiin managerin toiveiden ja joukkueen yhtenäisyyden vuoksi.

– Rehellisesti sanottuna seuran hallitus ja minä olisimme halunneet pitää hänet. Olisimme halunneet tehdä hänestä esimerkin, että kukaan ei ole seuraa suurempi.

Hammers on menettänyt tammikuun siirtoikkunan aikana myös Simone Zazan. Tilalle on hankittu Robert Snodgrass ja José Fonte.

– Olen vakuuttunut siitä, että joukkue on vahvempi siirtoikkunan umpeutuessa kuin mitä se oli tammikuun alussa.