Liverpoolin ja Ranskan maajoukkueen hyökkääjä Djibril Cisse on ilmoittanut päättävänsä lopullisesti pelaajauransa. 35-vuotias Cisse ilmoitti lopettamisestaan alun perin jo lokakuussa 2015 lonkkavamman takia, mutta miehen mielessä heräsi vielä toivo paluusta viimevuotisen leikkauksen jälkeen.

Cisse oli harjoitellut viime aikoina ensimmäisen ammattilaisjoukkueensa Auxerren kanssa kuntoon päästäkseen, mutta koska seura ei tarjonnut miehelle sopimusta, pani hän lopullisesti nappikset naulaan. Nyt ranskalainen aikoo omien sanojensa mukaan keskittyä luomaan uraa DJ:nä, tuottajana ja jalkapalloasiantuntijana.

– Rakastin jalkapalloilijan elämää. Tähän saakka futis oli koko elämäni, Cisse kertoi.

– Olisin halunnut yhä jatkaa uraani, mutta minun on pakko myöntää tänään, että nyt jalkapallo saa riittää.

– Nyt aion omistautua samalla intohimolla tekemään uraa DJ:nä, tuottajana ja konsulttina, sekä kehittämään omaa vaatemerkkiäni. Kiitos kaikille tuesta. Seikkailu jatkuu ja uusi elämä alkaa. Leijona ei koskaan kuole, Cisse tunnelmoi Liverpool Echon mukaan.

41 A-maaottelua pelannut Cisse pelasi Liverpoolissa kausina 2004-2006. Monien mieliin Cisse jäi ennen kaikkea lokakuussa 2004 sattuneesta järkyttävästä loukkaantumisesta, jossa murtuivat sekä pelaajan pohje- että sääriluut. Jopa jalan amputaatio oli tilanteessa todellinen uhka.

Kauden piti olla ohi, mutta Cisse palasikin kentille vain 5,5 kuukautta myöhemmin ja onnistui muun muassa rangaistuspotkukilpailussa Liverpoolin voittaessa Mestarien liigan loppuottelun keväällä 2005. Cisse heilutti verkkoa niin ikään seuraavan kauden FA Cupin finaalissa Liverpoolin kukistaessa West Hamin.

Liverpoolin lisäksi Cisse pelasi muun muassa Sunderlandissa, Queens Park Rangersissa, Marseillessa ja Panathinaikosissa.