Sunnuntai-iltapäivän ottelussa Turf Moorilla kohtasivat Burnley ja Chelsea. Vieraat hakivat 12 pisteen karkumatkaa Tottenhamista, joka konttasi eilen Liverpoolia vastaan Anfieldilla. Kakkospaikan pisteiden valossa jakoivat Spurs ja Arsenal. Ottelun isännillä oli takamatkaa Chelseaan kokonaista 30 pistettä, toisaalta putoamispeikkokaan ei ollut aivan Claretsin kintereillä; joukkue oli yhdeksän pinnaa edellä kolmanneksi viimeisenä olevaa Hull Citya.

Vaikka joukkueitten rankingit viime aikoina ovat olleet melko eri ulottuvuuksissa, kertoi historia Burnleyn olevan kaikkien aikojen keksinäisissä otteluissa Chelseaa edellä. Vuonna 1905 kirjatun seurojen ensimmäisen kohtaamisen jälkeen Burnleylla voittoja 37, tasapelejä 22. Chelsea oli ennen tätä päivää vienyt täydet pisteet 34 kertaa. Perspektiivejä on monia, historiallinen niistä yksi.

Ennakkosuosikista tällä kertaa tuskin oli epäselvyyttä, vaikka Sean Dychen komentaman Claretsin kotiotteluiden tilastot kertovatkin hienosta jaksosta.

Bᴜʀɴʟᴇʏsᴛᴀᴛs | Dave Roberts 📶

@DLRbrts
❇️ 7 straight home wins
❇️ 7 goals scored by both Gray & Vokes in 2016/17
⁉️ 7-1 odds to overcome Chelsea
No luck needed on Sunday
#BURCHE

Premier League

@premierleague
Only Chelsea (33), Spurs (32) and Arsenal (29) have more home #PL points than Burnley (28) this season #BURCHE

Räntäsateessa käynnistyneen ottelun ensimmäinen vapari vihellettiin – ei kovin yllättäen – tilanteesta jossa ottivat yhteen Joey Barton ja Diego Costa.

Ensimmäinen maalipaikka odotutti itseään kuudennelle minuutille. Costa vapautti Eden Hazardin puolittain, mutta tämän veto ei ollut riittävän laadukas ohittaakseen Tom Heatonin Burnleyn tolppien välissä.

Vain minuuttia myöhemmin Victor Moses tarjoili seuraavan maalitilanteen; syöttö Pedrolle, joka siirsi Chelsean johtoon.

Squawka

@Squawka
Pedro has now scored 6 goals from just 9 shots on target in the Premier League this season.

Clinical start.

11. minuutilla tapahtui paljon. Ensin Marcos Alonso selvisi käsivirheestä puolustuspäässään ilman seuraamuksia. Tilanteesta Burnley sai pallon maalin edustalle, muttei onnistunut saamaan kunnon vetoa aikaan. Vastahyökkäyksessä nähtiin tuttu tilanne, kun Hazard kieri selkeän virheen jälkeen pitkän matkan kentän pinnassa, ja näytti hetken todella loukkaantuneen. Belgialainen jatkoi kuitenkin ottelua normaalisti.

19. minuutilla sade näytti jo muuttuneen lumeksi, kun Burnley sai nopealla pelillä aikaan hyvän tilanteen. Bartonin ja George Boydin kautta pallo Ashley Barnesille, jonka veto lopulta kuitenkin yli ja ohi maalin.
Neljää minuuttia myöhemmin Barton oli taas esillä, hankkien joukkueelleen vaparin hyvästä paikasta, muutamia metrejä rankkarialueen kaarelta. Robbie Brady pommitti pallon todella upealla vedolla vasempaan yläkulmaan, tilanne 1-1.

Telegraph Football

@TeleFootball
GOAL! Robbie Brady equalises with a sumptuous free-kick! "Courtois didn't get a sniff!" says Jamie Carragher
telegraph.co.uk/football/2017/…

Tasoitusmaali muutti pelin kulkua jossain määrin, ja seuraavat lähentelyt maalia kohti merkittiin Claretsille. Puolen tunnnin kohdalla tilanne kuitenkin palasi normaalimmaksi, Chelsea piti palloa huolimatta kotijoukkueen todella fyysisestä puoluspelaamisesta. Burnleyn työnteko piti kuitenkin siniset poissa maalinsa lähistöltä – sen sijaan se sai itse mainion maalipaikan 36. minuutilla, kun Matthew Lowton pääsi lähietäisyydeltä yrittämään Thibaut Courtoisin ohittamista. Belgialainen tuli kuitenkin oikea-aikaisesti ja leveänä vastaan ja tilanne säilyi ennallaan.

Fool of Soccer

@foolofsoccer
Chelsea are good as usual but Burnley play with heart. Decent game! #BURCHE

ESPN FC

@ESPNFC
HT: Burnley 1-1 Chelsea

Robbie Brady's stunning free-kick has the Clarets level with the Premier League leaders.

Burnleyn raataminen riitti

Toista jaksoa oltiin pelattu alle kaksi minuuttia, kun Barnes ja Andre Gray saivat vaarallisen vastahyökkäyksen päätteeksi hyvän maalipaikan, jonka jälkimmäinen kuitenkin päätti vetoon suoraan Courtoisin syliin. Burnley painoi myös seuraavilla minuuteilla pallon toistuvasti vieraittensa päätyyn.

Chelsea otti kuitenkin pelin nopeasti uudelleen haltuunsa, ja ajoi Burnleyn todella syvälle omalle alueelleen. Kotijoukkueen yritykset vastahyökkäyksiin pitkien purkupallojen kautta eivät tuoneet tulosta.

Tunnin pelin jälkeen Cezar Azpilicueta sai aikaan vaarallisen vedon kohti etuyläkulmaa, pallo vain hieman ohi.

Paine jatkui toistakymmentä minuuttia, mutta Burnley kesti. Antonio Conte otti hyökkäyksiensä luontiin kentälle sekä Cesc Fàbregasin että Williainin, vaihtoon Nemanja Matic ja Moses.

Erotuomari Kevin Friend löysi korttipakkansa toisen jakson puolivälin jälkeen; 69. ja 77. minuutin välillä varoitukset Ashley Westwoodille, David Luizille ja Lowtonille.

Michy Batshuayi sai tällä kertaa Contelta enemmän peliaikaa kuin normaalisti; belgialainen otettiin kentälle 87. minuutilla. Vaihdoillakaan italialainen ei lopulta löytänyt avainta jolla uhrautuvasti raataneen kotijoukkueen puolustus oltaisiin murrettu, ottelu päättyi pistejakoon.