West Bromwich Albionin pallonhallintaprosentit ovat pieniä, mutta siitä huolimatta joukkue pelaa kenties kaikkien aikojen parasta kauttaan Valioliigassa.

Huipputason jalkapallo-otteluissa tilastoidaan tätä nykyä lähes kaikki mahdollinen. WBA:n valmennustiimiin kuuluva Ben Garner korostaa kuitenkin Albion Newsin haastattelussa, ettei tilastoja kannata aina tuijotella orjallisesti.

– Joskus tulen töihin maanantaina ja näen tilaston, joka ei näytä hyvältä, mutta se ei oikeastaan kuvasta todellisia pelitapahtumia. Pallonhallinta on yksi ilmeinen, Garner mainitsee.

Hänen mukaansa joskus pallo kannattaa pelata suoraviivaisesti ylös, koska se pakottaa vastustajan topparin perääntymään ja vaikeaan asemaan. Toppari saattaa silti voittaa pääpallon, joten tilastoissa tapahtuma lasketaan epäonnistuneeksi syötöksi.

– Mutta koska pelasit sillä tavalla, että hän joutui venymään tai epämukavuusalueelle, tiedämme voittavamme kakkospallon ja pääsimme heidän alueelleen. Olemme heidän puolustuslinjansa edessä ja ehkä pystymme luomaan siitä maalin, muistuttaa Garner.

– Joten joissakin tilanteissa on tilastojen sijaan luotettava siihen, mitä omat silmät näkevät, koska joskus se ”epäonnistunut” syöttö onkin ollut erittäin tehokas.

Lähde: Birmingham Mail