18-vuotiaalla Mikael Soisalolla oli maanantaina todellinen superilta Englannin kentillä. Suomalainen teki ensimmäisen hattutemppunsa Englannissa, kun Middlesbrough’n reservijoukkue kukisti Blackburnin reservit maalein 4-1.

Espoolaislähtöinen Soisalo siirtyi Middlesbrough’n riveihin tammikuussa pelattuaan viime vuonna Ilveksessä todellisen läpimurtokautensa. Ennen maanantaita Soisalo ei ollut Boron peliasussa vielä verkkoa heiluttanut, mutta nyt ketsuppipullo purskahti oikein kunnolla auki kolmen osuman myötä.

Voitto oli Boron U23-joukkueen kauden suurin, ja se nousi voittoon oltuaan ottelussa tappiolla. Ei ihmekään, että joukkueen valmentaja Paul Jenkins oli tyytyväinen sekä koko joukkueen että etenkin suomalaissankarinsa peliesitykseen.

– Kundit pelasivat loistavasti. Olen todella ilahtunut heidän hyökkäysasenteestaan sekä intensiteetistä. Tiesin, että kun kärjessä pelaavat Mikael Soisalo, Brad Fewster ja Hayden Coulson, tulosta tulee, Jenkins toteaa Middlesbrough’n kotisivuilla.

– Mikael on alkanut sopeutua joukkueeseen erittäin hyvin ja hänellä on ollut pari maalipaikkaa. Hän oli aiemmin välillä kokoonpanon ulkopuolella opetellessaan pelitapaamme, mutta maanantaina hän oli todella massiivinen pelote.

– Hän ansaitsee maalinsa, sillä hän on tehnyt todella kovasti töitä saapumisensa jälkeen, valmentaja Jenkins kehuu.

Soisalo teki kaikki osumansa nopeista vastahyökkäyksistä kanssapelaajien hyvistä esitöistä. Suomalainen esittelee juoksuvoimaansa etenkin ensimmäisessä, 1-1 -tasoitusmaalissa. Soisalon maalit ovat nähtävissä videolla ajoissa 1:04, 1:36 ja 3:24.