Valioliiga palasi maaottelutauolta lauantaina Merseysiden derbyllä.
Sekä Liverpool että Everton lähtivät Anfieldilla käytyyn kohtaamiseen pelaajaongelmien saattelemina.

Vierasjoukkueen puolustuksen luottomies Seamus Coleman vammautui karmealla tavalla Irlannin maaottelussa Walesia vastaan. Argentiinalainen Ramiro Funes Mori päätyi pelikyvyttömään tilaan maansa tappiollisessa ottelussa Boliviaa vastaan. Poissa Ronald Koemanin miehistöstä olivat edelleen myös Morgan Schneiderlin ja James McCarthy.

Liverpoolin miehistössä loukkaantuneen Adam Lallanan paikan avauksessa otti Lucas Leiva. Punapaidoilta poissa lisäksi Jordan Henderson ja Daniel Sturridge.

Isäntien riveistä löytyi pelikuntoisena kuitenki Sadio Mané, joka vei joukkueensa johtoon jo kahdeksannella peliminuutilla. Nopean senegalilaisen veto upposi ohi Joel Roblesin oikeaan alakulmaan.

Telegraph Football

@TeleFootball
James Bond will have enjoyed that goal from Sadio Mane. Liverpool lead Everton 1-0 at Anfield #LIVEVE
telegraph.co.uk/football/2017/…

OptaJoe

@OptaJoe
18 - Sadio Mane has now been involved in 18 league goals this season (13 goals, 5 assists), his best ever return in a PL campaign. Star.

Ensimmäinen vartti mentiin maalin lisäksi muutenkin vahvasti Liverpoolin komennossa, pallonhallinta isännille noin 65-prosenttisesti. Everton haki syöttöjä läpi linjan, mutta ne katkesivat useimmiten Joel Matipin jalkoihin.

28. minuutilla Matthew Pennington teki uransa viidennessä Valioliiga-ottelussa maalin ja tasoitti pelin. Phil Jagielka jatkoi pallon kulman jälkeen maalin eteen. Leiva, Emre Can että Dejan Lovren jäivät tilanteessa häviäjiksi, ja 22-vuotias pääsi niittaamaan pallon sisään.

Squawka

@Squawka
Matthew Pennington:

First Premier League game of the season ✅
First Merseyside Derby ✅
First Everton goal ✅

Dream moment.

Vain reilut kolme minuuttia myöhemmin nousi esiin Philippe Coutinho. Brasilialainen ohitti parikin Everton-pelajaa nousussaan kohti maalia, ja sijoitti pallon kauniisti takakulmaan. 2-1.

Premier League

@premierleague
GOAL Liverpool 2-1 Everton (31 mins). Liverpool go ahead again after a superb solo strike from Philippe Coutinho #LIVEVE

Ross Barkley oli ongelmissa pallokontrollin kanssa pitkin avausjaksoa, ja joutui kurottelemaan vaarallisesti useampaan otteeseen. 39. minuutilla keskikenttämiehen nappulat iskeytyivät Lovrenin sääreen pahan näköisesti, ja keltainen kortti nousi viimein. Pian tämän jälkeen Leiva esitti kovia otteita, mutta selvisi varoituksetta. Lämpötila sivurajalla alkoi vaikuttaa derbylle sopivalta.

Tauolle tilanteessa 2-1.

Kaksi minuuttia tauon jälkeen Barkley kunnostautui toisissa merkeissä – hieno vapari löysi Ashley Williamsin Liverpoolin linjan takaa, walesilaisen venytys ei aivan riittänyt Simon Mignoletin ohitukseen.

Mané väänsi polvensa pahan oloisesti kaksinkamppailussa Leighton Bainesin kanssa toisen jakson ensimmäisellä viisiminuuttisella, ja oli pitkään kentän pinnassa. Ottelun avausmaalin tekijä nilkutti lopulta pois kentältä, tilalle Divock Origi.

Everton hallitsi tilastojen valossa hienoisesti peliä toisen jakson alun, mutta sen ensimmäisen maalin teki Liverpool. Vaihdosta hetkeä aiemmin tullut Origi sai todella paljon tilaa, ja nosti pallon yli Roblesin, 3-1.

Caught Offside

@COsoccerpod
GOAL: 59' Origi. Coutinho glides thru the left hand side of the #EFC midfield & slides Origi in who belts one past Robles. 3-1
#LFCvEFC

Kotijoukkueen kahden maalin johtoasema katkaisi suurimman pelillisen jännitteen iltapäivästä.

Lisää loukkaantumishuolia isännille näytti ilmestyvän kun Williams menetti pallon alimpana pelaajana, ja haki sen takaisin kurotuksella suoraan Canin polveen. Toppari selvisi keltaisella, ja Can lopulta myös takaisin toimintaan.