Kun Leicester erotti helmikuussa mestarivalmentajansa Claudio Ranierin, nostettiin seuraajahuhuissa esiin monta maineikasta ja menestynyttä valmentajaa. Lopulta seura valitsi kuitenkin kakkosvalmentaja Craig Shakespearen, eikä päätöstä ole tarvinnut katua. ”Ketut” ovat voittaneet kaikki neljä valioliigapeliään Shakespearen alaisuudessa.

Osatekijä siinä, että Shakespeare sai tilaisuutensa, on myös hollantilaisella Guus Hiddinkillä. 70-vuotiasta Hiddinkiä kysyttiin tehtävään, mutta hän kieltäytyi pestistä ja kehotti kääntymään seuran oman kakkosmiehen puoleen.

– Leicesterin asianhoitajat kysyivät minua pestiin, mutta kieltäydyin. Sanoin, että ”jos olette päättäneet erottaa Ranierin, miksette valitse pestiin kakkosmiestänne”, Hiddink kertoi The Timesille.

– Heidän italialaisryhmänsä Ranieri ja apuvalmentajat Paolo Benetti ja Andrea Azzalin pärjäsi erittäin hyvin. Toisena vuonna kaikki odottivat taantumista, mutta eivät tosin noin rajua. Shakespeare tuntee seuran ja pelaajat. Sanoin, että eikö heidän kannattaisi katsoa se kortti, ja onneksi olin oikeassa.

Shakespearen johdolla Leicester selviytyi Mestarien liigan puolivälieriin ja Valioliigan putoamisviiva on yhä kauempana takana.

– Shakespearen ensimmäisessä pelissä Liverpool ei tiennyt, mikä heihin iski. Peli oli 20 minuutissa 2-0. Viisi päivää myöhemmin Leicester kaatoi vieraissa Hullin, ja niin putoamiskamppailusta oli selvitty.

Kiinaan valmentajia kouluttamaan?

Hiddink on valmentanut muun muassa PSV Eindhovenia, Valenciaa, Real Madridia ja Chelseaa sekä maajoukkuetasolla Hollantia, Etelä-Koreaa, Venäjää, Australiaa ja Turkkia. Veteraani pitää epätodennäköisenä valmennushommiin paluuta, mutta jonkinlainen asiantuntijapesti tai valmentajien kouluttaminen esimerkiksi Kiinassa voi tulla kyseeseen. Valmennustarjouksista Kiinassa Hiddink on jo usein kieltäytynyt.

Mihin tahansa Hiddinkin tie viekään, ei uusi kulttuuri tai kieliympäristö maailmaa nähnyttä miestä pelota. Hollantilainen näpäyttääkin rivien välissä hieman Ranierin oman valmennusryhmän kasaamista.

– Kun menen jonnekin, haluan päästä kulttuuriin sisälle. Otan mukaani ehkä yhden hollantilaisen avustajan, mutta loput saavat olla paikallisia kollegoita. Siten saan paljon tietoa.