Liverpoolin organisaatiolle määrättiin tuntuvat sanktiot seuran rikottua sääntöjä akatemiapelaajaa värvätessään. Liverpool syyllistyi sääntöjenvastaiseen menettelyyn, kun se yritti houkutella syyskuussa 2016 Stoken nuorta, tuolloin 11-vuotiasta lahjakkuutta riveihinsä.

Liverpool maksoi juniorin perheineen Liverpoolin edustusjoukkueen ottelua katsomaan ja vastasi kaikista matkakuluista. Säännöt eivät salli minkäänlaista toisen akatemian junioripelaajien houkuttelua.

Liverpoolille langetettiin 100 000 punnan sakot sekä akatemiapelaajien hankkimista koskeva kahden vuoden siirtokielto. Siirtokiellon jälkimmäinen vuosi on ehdollinen kolmen vuoden ajan, eli toinen vuosi aktivoituu, mikäli Liverpool rikkoo sääntöjä uudelleen.

Kyseinen siirtokielto koskee ainoastaan pelaajia, jotka on rekisteröity jonkun toisen valioliigaseuran tai englantilaisen ammattilaisorganisaation akatemiaan edeltävän 18 kuukauden aikana. Siirtokielto ei siis estä Liverpoolia hankkimasta pelaajia ykkösjoukkueeseensa eikä liioin pelaajia akatemiajoukkueeseensa ulkomailta.

Tapauksen tutkinta käynnistyi, kun Valioliigan johtokunta kieltäytyi hyväksymästä junioripelaajan siirtoa. Liverpool oli tarjoutunut maksamaan pelaajan yksityiskoulun maksut. Tiettävästi Liverpool olisi joutunut maksamaan tarjouksensa takia myös kaikkien muiden akatemiapelaajiensa koulumaksut, joten se perui lopulta kyseisen kohdan tarjouksestaan.

Kyseiselle juniorille soppa tarkoitti Goalin mukaan sitä, että tällä hetkellä hän on kokonaan ilman seuraa ja koulumaksutkin jäivät perheen maksettavaksi.