Selhurst Parkin iltavaloissa pelasi maanantaina kaksi Valioliigan eri päiden joukkuetta. Sen paremmin Crystal Palacen kuin Arsenalinkaan kaudet eivät ole sujuneet läheskään toivotulla tavalla. Palace on edelleen putoamisuhan alla, Arsenalilta taas kärkipään sijat ovat karanneet. Illan ottelu osoitti, etteivät vieraat todella liigan ylimmille pykälille kuulukaan. Eagles sen sijaan tarjosi kannattajiensa maksamalle lipunhinnalle hienoa vastinetta.

Ensi hetket mentiin hienokseltaan kotijoukkueen hallinnassa. Kahdeksan minuutin jälkeen kuitenkin Arsenal loi ensimmäisen todella vaarallisen tilanteen. Mohamed Elnenyn kierteiseen vetoon boksin ulkopuolelta venyi hienosti Wayne Hennessey.
17. minuutilla Arsenalin puolustus ei millään saanut palloa pois rankkarialueensa rajalta, vaan sen saatiin pelattua Wilfried Zahalle. Liukastuessaankin tämä sai keskitettyä suoraan luukulle, josta Andros Townsend jatkoi tilanteeksi 1-0.

Wilfried Zaha in the Premier League this season:

8 assists 🅰️
6 goals ⚽

Added end product to his game.

Arsenalin tilannetta synkensi myös Shkodran Mustafin 22. minuutilla ottama varoitus – toppari joutui jatkuvasti tiukkoihin tilanteisiin ennen kaikkea vahvan Christian Benteken kanssa.
Alexis Sánchez oli lähellä tasoitusta 24. minuutin pelin jälkeen, pelattuaan tyypillisesti yhteen Nacho Monrealin kanssa. Kierre painui vähän ohi takatolpan.

41. minuutin kohdalla Benteke pääsi ampumaan läheltä vasemmalta laidalta – Emiliano Martinez reagoi loistavasti ja torjui tilanteen kulmaksi. Toista perättäistä kertaa Valioliiga-avauksessa pelannut argentiinalaisvahti oli avausjaksolla joukkueensa paras pelaaja. Arsenalilla oli vielä lisäajalla hyvä tilaisuus tasoitukseen, kun Gabriel pääsi puskemaan kohti ylänurkkaa Granit Xhakan kulmapotkusta. Hennessey ylsi myös tähän palloon. Vieraat pitivät palloa, mutta maalintekoyritykset menivät isäntien hyväksi.

Crystal Palace 1-0 Arsenal HT:

Shots: 8-6
Possession: 39%-61%
Chances created: 8-4
Pass accuracy: 70%-84%

Arsenal trail, again.

Zahan pitäminen ei näyttänyt onnistuvan Gunnersilta toisellakaan jaksolla. Ensi minuuteilla laituri loi kaksi tilannetta; jälkimmäisestä Benteke pääsi kääntämään vedon parista metristä, viime hetkellä puolustajan jalasta yli päätyrajan. Arsenal näytti samalta kuin ottelun alkupuoliskolla; yksikään kenttäpelaajista ei tuntunut pääsevän omalle tasolleen -taktisisten asioiden onnistumisesta puhumattakaan.

Lee Hurley

@HLeeHurley
Pathetic is not a word I use lightly, but this Arsenal performance is pathetic. Truly pathetic.

Tunnin kohdalla vieraitten penkillä havahduttiin saamattomuuteen; kentälle tulivat Aaron Ramsey ja Olivier Giroud. Sivuun Elneny ja Danny Welbeck. Paria minuuttia myöhemmin Yohan Cabaye nosti pallon taidolla maalin takakulmaan, 2-0.

BBC Sport

@BBCSport
GOAL! Palace 2-0 Arsenal

What a finish! Zaha's low ball finds Cabaye who curls a lovely effort over Martinez bbc.in/2pmoTXE

Lisää vettä niskaan muutamaa minuuttia myöhemmin; Héctor Bellerín hävisi tilanteen boksissa Townsendille, Martinez heittäytyi tilanteeseen – rankkari. Luka Milivojevic ampui kovaa alanurkkaan 3-0.

Telegraph Football

@TeleFootball
Crystal Palace fans singing: 'Arsene Wenger, we want you to stay' #CRYARS
telegraph.co.uk/football/2017/…

Arsène Wenger hävisi nyt ensimmäistä kertaa ikinä Crystal Palacelle. Vaatii melkoista pokkaa Stan Kroenkelta, Ivan Gazidisilta ja kumppaneilta ilmoittaa managerin jatkosopimuksesta. Lopputulos 3-0.

Arsenal have conceded three goals in four consecutive Premier League away matches for the first time since 1929