Huuhkaja-vahti Niki Mäenpään joukkue Brighton & Hove Albion voitti maanantai-iltapäivänä Wiganin maalein 2-1 ja varmisti nousun Valioliigaan. Mäenpää istui tuttuun tapaan vaihtopenkillä David Stockdalen vartioidessa Brightonin maalia.

Brightonilla on jäljellä vielä kolme ottelua, mutta se johtaa Mestaruussarjaa seitsemän pisteen erolla Newcastleen. Brightonin nousu varmistui lopullisesti, kun nousuviivan alla majaileva Huddersfield jäi Derbyn kanssa tasapeliin klo 19 alkaneessa ottelussa Derbyä.

Brightonille nousu on historiallinen, sillä se ei ole pelannut Valioliigassa koskaan aiemmin. Pääsarjatasolla se on sentään piipahtanut neljän kauden ajan vuosina 1979-1983.

Niki Mäenpää on viettänyt koko kauden kakkosvahdin roolissa, ja oli joitain viikkoja myös katsomon puolella olkapäävamman takia. Mäenpää kertoi äskettäin tuntemuksiaan Brightonin kotisivujen haastattelussa. Mäenpään nykyinen sopimus seuran kanssa päättyy kuluvan kauden loppuun.

Brighton muistetaan myös Sami Hyypiän päävalmentajauran toisena pysäkkinä. Hyypiä valmensi Brightonia vuonna 2014.

Juttua päivitetty 17.4. klo 21.50. Brightonin nousu varmistui jutun julkaisun jälkeen matemaattisestikin, kun ainoa uhkaaja (äärimmäisen teoreettinen sellainen) Huddersfield jäi Derbyn kanssa tasapeliin.