Sunderland on jälleen juuttunut Valioliigan sarjataulukon pohjalle. Aivan kuin niin monena aikaisempanakin vuonna. Viime kaudella joukkue säilyi kahden pisteen turvin, sitä edellisellä kolmen pisteen erolla ja sitä edeltävällä ”jopa” viidellä pisteellä.

Tällä hetkellä joukkueen tilanne vaikuttaa lohduttomalta. Pelejä on jäljellä vielä seitsemän, mutta kurottavaa riittää säilymiseen tällä hetkellä kahdeksan pistettä.

Seuran kahden aiemman putoamistaistelun selviytyjä Fabio Borini kommentoi vaikeaa tilannetta.

– Nyt on vaikeampaa kuin aikaisemmilla kerroilla. Pelaamisemme ei vastaa tasoamme, Borini kertoi Telegraphille.

Ongelmia on ollut kentällä todella paljon. Varsinkin maalinteko on tuottanut joukkueelle vaikeuksia. Se on tehnyt sarjan toiseksi vähiten maaleja. Osa näistä ongelmista voi kuitenkin olla seurausta kentän ulkopuolisista asioista.

– Emme ole niin yhtenäinen ryhmä, kuin aikaisemmilla kausilla. Se on ollut ongelmamme. On ollut muutamia vaikeuksia pukuhuoneessa, mutta niistä meidän tulee selvitä.

Borini teki Sunderlandin myöhäisen tasoituksen lauantaina West Hamia vastaan aivan ottelun viimeisillä hetkillä. Maalin jälkeen seurasi noin 50 metrin spurtti ja provokatiiviselta vaikuttanut liukuminen polviltaan valmentaja David Moyesin eteen.

Valmentaja itse sanoi, että hänellä ei kiinnosta, kuinka joukkue tuulettaa, kunhan maaleja tulee. Borini on aloittanut avauksessa vain puolet tämän kauden otteluista. Häneltä kysyttiin, oliko villi tuuletus osoitettu Moyesille.

– Oliko minulla viesti, jonka halusin tehdä selväksi? Ei.

– Me säilyimme viime kaudella, kun minä Jermain Defoe ja Wahbi Khazri pelasimme ylhäällä. Pelasimme jälleen hyvin, kun saimme pelata yhdessä, Borini kuitenkin lisäsi.