Englannin kaakkoisrannikolla pelaava Brighton & Hove Albion varmisti nousunsa Valioliigaan, kun se voitti pääsiäismaanantaina Wiganin maalein 2-1. Brighton on pelannut pääsarjatasolla viimeksi 34 vuotta sitten ja Valioliigaan se selviytyi nyt ensimmäistä kertaa. Seuran historiaan ja nousun takana olleeseen joukkueeseen voi tutustua tästä.

Vaikka nousu varmistui lopullisesti vasta pari tuntia myöhemmin tasapeliin päättyneen Derby-Huddersfield -ottelun myötä, olivat Brightonin pullat oman voiton jälkeen jo niin tukevasti uunissa, että voittoa päästiin jo juhlimaan antaumuksella täydellä kotistadionilla.

Nousujuhlia todisti paikan päällä myös 22-vuotias suomalaishyökkääjä Vahid Hambo. Hambo on Brightonin reservijoukkueen pelaaja, jota ei valitettavasti kuitenkaan ole nähty pelihommissa pitkiin aikoihin sitkeiden loukkaantumisten takia. Hambo latasi Twitter-tililleen videon Brightonin bileistä.

Myös Sky Sports raportoi Brightonin stadionin huikeasta juhlatunnelmasta.

Sky Sports News

@SkySportsNews
WATCH: These are the scenes as @OfficialBHAFC clinch promotion to the @premierleague. skysports.tv/dverU3 #SSNHQ snpy.tv/2on0T5M

Alla lisää kuvasatoa tunnelmista Brightonin nousun varmistaneen ottelun jälkeen.

during the Sky Bet Championship match between Brighton and Hove Albion and Wigan Athletic at Amex Stadium on April 17, 2017 in Brighton, England.
Solly Marchin tekemä 2-0 -osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Kuva: Getty Images
BRIGHTON, ENGLAND - APRIL 17: Brighton Chairman Tony Bloom celelebrates at the end of the Sky Bet Championship match between Brighton & Hove Albion and Wigan Athletic at Amex Stadium on April 17, 2017 in Brighton, England. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
Brightonin pääomistaja ja puheenjohtaja Tony Bloom antoi palaa, kun nousu varmistui. Kuva: Getty Images
BRIGHTON, ENGLAND - APRIL 17: Brighton & Hove Albion fans celebrate on the pitch after their team's victory in the Sky Bet Championship match between Brighton & Hove Albion and Wigan Athletic at Amex Stadium on April 17, 2017 in Brighton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Päätösvihellystä seurasi luonnollisesti asianmukainen pitch invasion. Kuva: Getty Images
xxxx during the Sky Bet Championship match between Brighton & Hove Albion and Wigan Athletic at Amex Stadium on April 17, 2017 in Brighton, England.
Kenttä oli tuotapikaa täynnä hurmaantuneita Brighton-faneja. Kuva: Getty Images
BRIGHTON, ENGLAND - APRIL 17: Brighton players including Lewis Dunk (L) celebrate with the fans after the Sky Bet Championship match between Brighton & Hove Albion and Wigan Athletic at Amex Stadium on April 17, 2017 in Brighton, England. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
Yleisöä oli epäilemättä mukava huudattaa. Kuva: Getty Images
xxxx during the Sky Bet Championship match between Brighton & Hove Albion and Wigan Athletic at Amex Stadium on April 17, 2017 in Brighton, England.
Mestaruussarjan kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Anthony Knockaert otti voitonjuhlissa ajan hengen mukaisen selfien. Kuva: Getty Images
during the Sky Bet Championship match between Brighton & Hove Albion and Wigan Athletic at Amex Stadium on April 17, 2017 in Brighton, England.
Vahvasti tatuoitu ranskalaispelaaja Anthony Knockaert toimi bileiden seremoniamestarina. Taustalla myhäilee myös Huuhkaja-vahti Niki Mäenpää. Kuva: Getty Images
BRIGHTON, ENGLAND - APRIL 17: Brighton chairman Tony Bloom (with microphone) celebrates with players at the end of the Sky Bet Championship match between Brighton & Hove Albion and Wigan Athletic at Amex Stadium on April 17, 2017 in Brighton, England. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
Myös seurapomo Tony Bloom sai luonnollisesti paistatella parrasvaloissa, kakkosvahti Niki Mäenpään valvovien silmien alla. Kuva: Getty Images
BRIGHTON, ENGLAND - APRIL 17: Brighton Chairman Tony Bloom celebrates at the end of the Sky Bet Championship match between Brighton & Hove Albion and Wigan Athletic at Amex Stadium on April 17, 2017 in Brighton, England. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
”Mun seura, mun stadion, mun fanit”. Kuva: Getty Images
BRIGHTON, ENGLAND - APRIL 17: A seagull flies outside the ground prior to the Sky Bet Championship match between Brighton and Hove Albion and Wigan Athletic at Amex Stadium on April 17, 2017 in Brighton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Brightonin nousujuhlien kunniavieraana oli itseoikeutetusti lokki. Kuva: Getty Images