Diego Costan uran jatkuminen Chelseassa ei ole lainkaan varmaa. Sekä seuraa että pelaajaa saattaa kiinnostaa kiinalaisseura Tianjin Quanjianin kosiskelu.

Tianjin yritti houkutella Costaa Kiinaan tammikuun siirtoikkunassa. Tuolloin tarjoukseen liittyi London Evening Standardin mukaan lupaus 570 000 punnan (671 000 euroa) viikkopalkasta. Nyt puhutaan vieläkin hurjemmista lukemista. Lehtitietojen mukaan Tianjin tarjoaa Costalle mieletöntä 650 000 punnan (766 000 euroa) viikkopalkkaa. Vuodessa se tekisi noin 40 miljoonaa euroa.

– Voin vain sanoa, että teemme yhä töitä (Costan) sopimuksen eteen. Ja me olemme ottaneet yhteyttä useampiin pelaajiin, Tianjinin miljardööriomistaja Shu Yuhui sanoi Sina Sportsille Squawkan mukaan.

Viime vuosina Kiinaan ovat siirtyneet nimimiehistä muun muassa Oscar, Hulk, Ezequiel Lavezzi, Carlos Tévez, Graziano Pellè, Alex Teixeira, Axel Witsel ja Ramires. Shun mukaan trendi on vain vahvistumassa.

– Standardimme ovat korkealla (ulkomaalaispelaajien hankkimisen suhteen). Tavoittelemamme pelaajat suosivat suurseuroja, kuten Bayern Müncheniä ja Real Madridia. Voi hyvin sanoa, että me tavoittelemme samoja pelaajia kuin nuo seurat.

28-vuotiaan Costan sopimus Chelsean kanssa umpeutuu kesällä 2019. ES:n tietojen mukaan Chelsean johdolla on alkanut mennä hermo espanjalaishyökkääjään, jonka riitelystä päävalmentaja Antonio Conten kanssa uutisoitiin tammikuussa. Sittemmin ruutikin on ollut märkää, sillä Costa on tehnyt tämän vuoden puolella ainoastaan kolme valioliigamaalia. Kaiken lisäksi Costa tiettävästi haluaisi korotuksen nykyiseen 150 000 punnan viikkopalkkaansa.

Alkaa siis näyttää siltä, että Costa ei pelaa sopimustaan loppuun Chelseassa.