FIFA tiedotti hiljattain, että Paul Pogban siirto Juventuksesta Manchester Unitediin syynätään vielä kerran läpi. Englannin jalkapalloliiton (FA) puheenjohtaja Greg Clarke ei lämpene ajatukselle.

FIFA:n päätös tuli pian sen jälkeen, kun tuoreessa kirjassa Football Leaks: The Dirty Business of Football paljastettiin, että Pogban agentti Mino Raiola nettosi 89 miljoonan punnan siirrosta peräti 41 miljoonaa puntaa. FIFA:n säännöt kieltävät kolmansien osapuolten omistuksen, ja ilmeisesti juuri tämän säännön noudattamista nyt tutkitaan.

Unitedin kanta on se, että siirtoon liittyvät asiakirjat ovat olleet elokuusta asti FIFA:n saatavilla. Unitedin mielestä kauppaan ei liity minkäänlaisia epäselvyyksiä.

– Jos he maksavat tuollaisen summan, niin sitten he maksavat tuollaisen summan, Clarke sanoi BBC Sportin haastattelussa ESPN:n mukaan.

– He (United) ovat vastuussa omistajilleen ja faneilleen.

– Kuinka paljon pelaajista pitäisi maksaa? Kuinka suuri osa siirtosummasta pitäisi mennä agenteille?

– Jos jalkapallo haluaa muuttaa asiaa ja rajoittaa agenttien osuutta siirtosummista, meidän pitäisi istua alas. Pöydän ääressä pitäisi olla kansainvälinen jalkapalloliitto, Valioliiga, EFL (hallinnoi Mestaruussarjaa, Ykkösliigaa ja Kakkosliigaa) ja seurat. Ja sitten asioista pitäisi jutella.

– Mielestäni yhden siirron poimiminen ja sen demonisointi ei auta. Selkäydinreaktiot eivät yleensä tarjoa hyvää lopputulosta. Me haluamme ideoita siitä, miten raha saadaan pysymään jalkapallossa, jotta sitä voidaan sijoittaa pitkällä aikavälillä tuottoisasti.