Hullin tuorein valioliigataival jäi yhden kauden mittaiseksi putoamisen sinetöidyttyä tylyyn 0-4 -tappioon Crystal Palacen vieraana. Vaikka seura myikin jo tammikuussa parhaat vientiartikkelinsa Jake Livermoren ja Robert Snodgrassin, on Hullin riveissä edelleen useita pääsarjatason pelimiehiä. Joukkueen kuumin nimi heiluu kuitenkin otteluissa kentän laidalla puku päällään.

Marco Silva – Valioliigaan, Portugaliin vai muualle?

39-vuotias Marco Silva otti loppiaisen alla Hullin valmennukseensa ja oli hyvin lähellä tehdä uroteon ja pitää joukkueen sarjassa. Etenkin kotipeleissä Hull teki Silvan alaisuudessa todella kovaa jälkeä.

Hull teki portugalilaisen kanssa tammikuussa vain loppukauden kattavan sopimuksen ja voidaankin pitää käytännössä selvänä, ettei Silva enää seurassa jatka sarjatason vaihduttua. Ottajia miehellä on taatusti.

Hull on haalinut Silvan valmentamista 17 ottelusta mukavat 21 pistettä. Pistekeskiarvo on niin hurja, että jos sillä laskettaisiin Hullille koko kauden pistesaalis, olisi joukkue sarjataulukossa Bournemouthin edellä kymmenentenä. Silvan tämänhetkinen voittoprosentti 42,11 on myös selkeästi Hullin pääsarjahistorian valmentajien paras ja seuran managerien paras sitten vuosina 2000-2002 joukkuetta valmentaneen Brian Littlen. Little tosin valmensi Hullia kolmannella sarjatasolla ja Silva Valioliigassa.

MUNICH, GERMANY - NOVEMBER 23: Marco Silva, head coach of Olympiacos smiles during a Olympiacos FC press conference, on the eve of their UEFA Champions League match against FC Bayern Muenchen, at Allianz Arena on November 23, 2015 in Munich, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Marco Silva, Valioliigaan vai etelämmäs? Kuva: Getty Images

Valioliigaseuroista Southamtonin, Watfordin ja West Hamin on sanottu olevan Silvasta kiinnostuneita. Aiemmin Silvan nimi on puolestaan yhdistetty Portugalin suurseuraan Portoon, joka janoaa varmasti Benfican sysäämistä valtaistuimelta. Vientiä nuorella nousevalla valmentajakyvyllä on takuulla muuallakin.

Eldin Jakupovic

32-vuotiaan sveitsiläisen nostaminen voi vakuuttaa hieman oudolta, mutta Jakupovic pelasi sen verran vakuuttavasti, että jos jokin pienen budjetin valioliigaseura etsii kokenutta kakkosvahtia, miksei valinta voisi osua häneen? Hullin päästettyjen maalien määrä on Valioliigan suurin, mutta suurin syy siitä kuuluu hapuilevalle puolustukselle, jonka takana Jakupovic on tehnyt parhaansa. Huomionarvoista on, että Jakupovicin oma pistekeskiarvo on ollut jopa vielä korkeampi kuin manageri Silvan.

Harry Maguire

24-vuotias puolustaja pelasi ensimmäisen täyden pääsarjakautensa, ja hyvin pelasikin. Maguire kuului koko kauden Hullin luottopelaajiin ja huhtikuussa hän nousi joukkueen kapteeniksikin. Marco Silva äityi suosittelemaan Maguirea jopa Englannin maajoukkueeseen. Useimmiten topparina pelaava Maguire valittiin sekä Hullin pelaajien että fanien kauden parhaaksi pelaajaksi, ja jokin valioliigaseura saaneekin miehestä kehityskelpoisen vahvistuksen.

during The Emirates FA Cup Fourth Round match between Fulham and Hull City at Craven Cottage on January 29, 2017 in London, England.
Harry Maguire osoitti pärjäävänsä hyvin pääsarjatasolla. Kuva: Getty Images

Andrew Robertson

Skotlannin maajoukkueen vasen laitapakki on niin ikään osoittanut pystyvänsä pelaamaan pääsarjatasolla. 23-vuotias Robertson on pelannut Hullissa kolme kautta, ja nyt voi olla aika ottaa uralla seuraava askel.

Sam Clucas

26-vuotiaan keskikenttäpelaajan urakehityksessä on jotain äärettömän sympaattista. Clucas on edennyt viiden viimeisen kauden aikana viidenneltä sarjatasolta vuosi kerrallaan porras portaalta ylöspäin ja on tehnyt matkallaan myös jokaisella sarjatasolla maaleja (Valioliigassa tällä kaudella kaksi). Tuskin Leicester-kasvatin seuraava askel Mestarien liigassa on, mutta kukaties jossain päin Valioliigaa nähdään myöhäisherännäisen pelaajan voivan kehittyä yhä edelleen.

Kamil Grosicki

Puolan maajoukkueessa jo 49 ottelua pelannut laituri saapui tammikuun siirtoikkunan viimeisten tuntien aikana Ranskan liigan Rennesistä. 28-vuotias Grosicki on kirjauttanut tililleen 14 ottelussa viisi maalisyöttöä ja valtasi nopeasti Hullin syöttöpörssin kärkipaikan, vaikka onkin pelannut alle puolikkaan kauden. Sopimus jatkuisi vielä kolme vuotta, mutta eiköhän Hull ole halukas Grosickin myymään – ja vielä enemmän Grosicki halukas lähtemään.

WROCLAW, POLAND - MARCH 26: Kamil Grosicki of Poland controls the ball during the international friendly soccer match between Poland and Finland at the Municipal Stadium on March 26, 2016 in Wroclaw, Poland. (Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images)
Kamil Grosicki halunnee MM-kisoihin, ja sinne puolalainen tuskin Mestaruussarjasta pääsee. Kuva: Getty Images

Lainamiehet

Hullin kiinnostavimpia pelaajia ovat tammikuussa hommatut keikkatyöläiset Andrea Ranocchia, Omar Elabdellaoui, Alfred N’Diaye, Oumar Niasse ja Lazar Markovic. Heistä ei kuitenkaan neuvotella Hullin, vaan Inter Milanin, Olympiacosin, Villarrealin, Evertonin ja Liverpoolin kanssa. Hulliin viisikosta tuskin jää yksikään.