Englannin jalkapalloliitto FA ja Valioliiga tiedottivat torstaina, että ensi kaudesta alkaen Valioliigassa ja alemmilla sarjatasoilla aletaan langettaa jälkikäteen pelikieltoja sukeltamisesta. Kolmihenkinen raati katsastaa maanantaisin videotallenteita viikonlopun kierrokselta ja voi määrätä pelikieltoja näyttelemisistä, jotka ovat johtaneet rankkareihin tai ulosajoihin.

Tilastopalvelu Squawka listasi valioliigaseurat, jotka ovat syyllistyneet viimeisten kuuden kauden aikana eniten sukelluksiin. Ennen uuden säännön käyttöönottoa parasta mahdollista statistiikkaa tällaisesta tarjonnee joukkueiden sukelluksista saamat varoitukset.

Tilaston kärkipää on vahvasti Valioliigan suurseurojen hallussa. Eniten sukelluksista on laputettu sunnuntaina mestariksi kruunattavaa Chelseaa, jonka pelaajia on varoitettu sukeltamisista kuuden kauden aikana 24 kertaa. Chelsean kannassa seuraa Liverpool. 20 sukellusvaroituksen rajapyykin rikkoo myös Sunderland, joka tosin sukeltelee ensi kaudella Mestaruussarjassa. Kuuden kärjen täydentävät Manchester City, Tottenham ja Manchester United.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
Most Premier League yellow cards for diving since 2011/12:

Gareth Bale (6)
Wilfried Zaha (3)
Daniel Sturridge (3)
Charlie Adam (3)

🏊🏼
Most Premier League yellow cards for diving since 2011/12

Chelsea (24)
Liverpool (22)
Sunderland (21)
Man City (17)
Spurs (17)
Man Utd (15)

Samalla tarkastelujaksolla pelaajistosta ylivoimaisesti eniten sukelluksista varoitettu pelaaja on ex-Spurs Gareth Bale, joka on kaatuillut viime vuodet Real Madridissa. Balen kuusi sukelluslappua on tuplaten enemmän kuin tilaston seuraavilla: Crystal Palacen Wilfried Zahalla, Liverpoolin Daniel Sturridgella ja Stoken Charlie Adam.

Squawka

@Squawka
Most Premier League yellow cards for diving since 2011/12:

Gareth Bale (6)
Wilfried Zaha (3)
Daniel Sturridge (3)
Charlie Adam (3)

🏊🏼