Vaikka Arsenal päättikin sunnuntaina kautensa voitokkaasti (3-1 -voitto Evertonista), oli sen kohtalona jäädä Valioliigan viidenneksi ja ulos Mestarien liigasta. Tulevana lauantaina Tykkimiehet hakevat kuitenkin kauteensa lohtua, sillä voitto Chelseasta FA Cupin loppuottelussa kääntäisi suupielet Arsenal-leirissä takuulla hymyyn.

Manageri Arsène Wengerillä riittää kuitenkin päänvaivaa muussakin kuin vain omaa tulevaisuuttaan koskevissa spekulaatioissa. Arsenalin puolustuksen muodostaminen nimittäin vaikeutui huomattavasti Everton-ottelun jälkeen.

Varmuudella Wembleyn finaalista joutuu jäämään sivuun 31-vuotias joukkueen kapteeni Laurent Koscielny. Ranskalainen ajettiin sunnuntaina suoralla punaisella suihkuun tämän taklattua rajusti Evertonin Enner Valenciaa. Koscielnyn menetys on paha takaisku, sillä hän kuuluu koko joukkueen kokeneimpiin pelaajiin ja on pelannut tällä kaudella Arsenal-pelaajista toiseksi eniten Alexis Sánchezin jälkeen.

Todennäköisesti sivussa on myös brassitoppari Gabriel, joka loukkasi samassa pelissä polvensa kaksinkamppailutilanteessa samaisen Valencian kanssa. Gabriel kannettiin todella tuskaisen näköisenä paareilla pois kentältä, ja olisikin melkoinen yllätys, jos 26-vuotias keskuspuolustaja saataisiin pelikuntoon parsittua.

Eivätkä huolet rajoitu vielä siihenkään. Koscielnyn toppariparina valtaosan kauden otteluista pelanneella Shkodran Mustafilla nimittäin epäillään aivotärähdystä. Saksan maajoukkuetoppari kolautti päätään jo viime tiistain Sunderland-ottelussa. 25-vuotias Mustafi pelasi ottelun loppuun, mutta aivotärähdysoireet pitivät hänet sivussa Everton-pelistä.

Mustafin oletettiin alun perin toipuvan pelikuntoon Chelseaa vastaan, mutta BBC:n mukaan hänen kuntonsa onkin heikompi kuin aluksi otaksuttiin.

Jos Mustafi ei pysty pelaamaan, Wenger joutunee peluuttamaan lauantaina melko yllättävää puolustuslinjaa. Näillä näkymin tilaisuutensa 21-vuotiaan Rob Holdingin rinnalla tulee saamaan 32-vuotias Per Mertesacker. Harjoituskaudella syntynyt polvivamma pilasi Mertesackerin kauden käytännössä kokonaan ja hän pelasikin kauden ensimmäiset minuuttinsa vasta sunnuntaina tultuaan kentälle Gabrielin tilalle.

Wenger vaihtoi reilu kuukausi sitten kolmen miehen puolustuslinjaan. Muutos on ollut niin onnistunut, että hän tuskin haluaa siitä nyt vetäytyä. Yhdeksästä ottelusta on herunut kahdeksan voittoa ja päästettyjä maaleja on vain kuusi. Kolmanneksi pelaajaksi alakertaan on näin ollen tarjolla laitapuolustajan koulutuksen saanut Nacho Monreal, joka on pelannut kuitenkin viime aikoina usein hieman ylempänä.