Listasimme kuluvan valioliigakauden kymmenen parasta pelaaja. Kun nimiä alettiin karsimaan, niin 22 ehdokasta nousi ehdolle, mutta nimet saatiin lopulta karsittua kymmeneen. Lukuisia huippupelaajia jäi listan ulkopuolelle, koska vain kaikista kovimmat selvisivät tälle timanttiselle listalle. Esimerkiksi maalipörssin toiseksi sijoittunut Romelu Lukaku ei mahtunut mukaan.

10. Kevin De Bruyne, Manchester City

De Bruyne oli tärkeä palanen Pep Guardiolan pelissä. Hän teki kuusi maalia ja edisti joukkueensa pallollista pelaamista paljon, mutta mikä sai hänet erottumaan esimerkiksi David Silvasta on hänen hurja maaliin johtaneiden syöttöjen määrä. Niitä belgialaisella kertyi eniten koko sarjassa, eli 18.

9. Christian Eriksen, Tottenham

Eriksen oli koko kauden tasaisen loistava. Pelaajalta luonnistuu peruspelaaminen erittäin laadukkaasti, mutta hän pystyy myös henkilökohtaisella taidollaan ratkaisemaan otteluita.

8. Idrissa Gueye, Everton

N’Golo Kanté on tehnyt palveluksen puolustaville keskikenttäpelaajilla. Heitä on alettu ranskalaisen myötä arvostamaan enemmän ja täysin syystä. ”Evertonin Kanté” Gueye on todella monissa tilastoissa jopa Chelsea-pelaajaa korkeammalla, mutta tilastot eivät itsessään kerro vielä täysin kaikkea. Keskikenttäpelaaja oli seitsemänneksi sijoittuneelle Evertonille jopa tärkeämpi pelaaja kuin maalipörssissä toiseksi sijoittunut Lukaku.

7. Philippe Coutinho, Liverpool

Oli Liverpoolin neljännen sijan tärkein yksittäinen pelaaja. Uskomaton kausi on saanut muun muassa Barcelonan kiinnostumaan brasilialaisesta. Ei pettänyt kentällä ollessaan juuri koskaan, vaan esiintyi todella korkealla tasolla läpi kauden.

6. David Luiz, Chelsea

Chelsean vakuuttavasta puolustuksesta on todella vaikea nostaa esiin yksilöitä, mutta kaikista heistä suurin vaikutus oli Luizilla. Moni piti hänen hankintaa takaisin Chelseaan todella outona. Toppari kuitenkin näytti kaikille epäilijöilleen ja dominoi mestareiden alakerrassa.

5. Dele Alli, Tottenham

Allin otteita katsellessa, tuntuu uskomattomalta, että pelaaja on vasta 21-vuotias. Nuorukainen teki keskikenttäpelaajalle huikeat 18 maalia. Laukaus, syöttötaito, harhautukset ja pelikäsitys ovat poikkeuksellisia.

4. Harry Kane, Tottenham

Kane voitti lopulta koko sarjan maalikuninkuuden, vaikka pelasi vain 29 ottelua. Hänen vaikutus Tottenhamin hyökkäyspelaamiseen on kuitenkin paljon muutakin kuin maalintekoa. Mauricio Pochettino on hionut Kanen pelikäsityksen huimalle tasolle. Hän pystyy liikkumisellaan määrittämään koko joukkueen tekemistä. Pelaajan poissaolo näkyy Tottenhamin pelaamisessa todella suuresti.

3. Eden Hazard, Chelsea

Täysin penkin alle menneen viime kauden jälkeen belgialainen palasi omalle tasolleen. Uskomatonta suorittamista läpi kauden. Hänestä on kehittynyt maailman aivan terävimpään kärkeen kuuluva pelaaja. Hazard on jalkapalloilija, jolla ei ole juuri ollenkaan heikkouksia. Mielikuvituksellista, epäitsekästä ja monipuolista pelaamista.

2. Alexis Sánchez, Arsenal

Ainoa pelaaja päättyneen kauden Valioliigassa, joka sai kaksinumeroisen määrän sekä maaleja (24) että syöttöjä (10). Sánchezin vaikutuksesta Arsenalille ei voi tarpeeksi korostaa. Viides sija on lontoolaisseuralle pettymys, mutta ilman Alexisia tuo sijoitus olisi heikentynyt vielä todella paljon.

1. N’Golo Kante, Chelsea

Valioliigakauden 2016-17 kuningas. Valtava vaikutus Chelsean tasapainoon sekä hyökätessä että puolustaessa. Uskomatonta pelaamista ensimmäisestä ottelusta viimeiseen. Valittu täysin oikeutetusti jokaisen tahon toimesta Valioliigan parhaaksi pelaajaksi.