Telegraph uutisoi, että Swansea on hyvin lähellä Roque Mesan ostamista. 28-vuotias espanjalainen teki kaudella 2016-17 lopullisen läpimurtonsa La Ligan parhaimpien puolustavien keskikenttäpelaajien joukkoon.

Lähteen mukaan Las Palmas -pelaaja on herättänyt otteillaan useiden joukkueiden kiinnostuksen. Muun muassa Italian suurseura AS Roman kerrotaan olevan vielä kilpailussa mukana, mutta Swansea-valmentaja Paul Clementin uskotaan onnistuneen vakuuttamaan Mesan valitsemaan valioliigaseuran.

Mesan siirtokorvauksen uutisoidaan olevan noin 11 miljoonaa puntaa.

Toimittajan sana

Roque Mesa voi olla useille vielä tuntematon nimi. Suurelle yleisölle melko tuntemattoman nimen ei tule antaa hämätä. Kyseessä on erinomainen pelaaja, jonka perässä on useita seuroja.

Las Palmasin syöttökone toimisi Clementin pelisysteemissä todella hyvin. Joukkue haki viime kaudella hieman identiteettiään, sillä valmentaja otti pestin vastaan kesken kauden. Nyt hän on mukana jo alusta asti ja voi näin ollen tehdä joukkueesta hänen näköisensä.

On odotettavissa, että Swansea tulee viemään peliään pallonhallintaan perustuvaan suuntaan. Materiaaliltaan edellä olevia suurjoukkueita vastaan se ei välttämättä onnistu hallitsemaan pelivälinettä prosentuaalisesti vastustajaansa enemmän, mutta heidän ideologiansa tulee perustumaan siihen, että kun heillä on pallo, ei siitä haluta luopua heti.

Joukkueella on pelaajia, jotka kykenevät tähän, mutta heitä ei ole liikaa. Mesan hankkiminen keskikentän pohjalle olisi ensimmäinen ja erittäin tärkeä askel kohti parempaa pallollista pelaamista.

Mesa syötti viime kaudella keskimäärin 70,8 onnistunutta syöttöä ottelua kohti. Hänen edellään tilastossa on vain Toni Kroos ja Steven N’Zonzi. Myös miehen syöttöprosentti 91,4 on todella vakuuttava. Lukema on sarjan paras, jos Real Madridin ja Barcelonan pelaajia ei lasketa mukaan.

11 miljoonaa puntaa nykymarkkinoilla on pieni summa siihen nähden, että pelaaja tulee pitkälti määrittämään seuran uutta modernimpaa pelityyliä. Mesa olisi Swanseassa jättimenestys. Väitän, että kyseessä olisi kesän top 5 -siirtoja hinta-laatusuhteeltaan.