Ongelmiin elämässään ajautuneen Paul Gascoignen entinen valmentaja rikkoo hiljaisuuden vuosien jälkeen ja haluaa kertoa totuuden ex-huippupelaajasta. Gascoigne on kärsinyt jo vuosien ajan päihderiippuvuudesta ja ajautunut ikäviin otsikoihin kerta toisensa jälkeen.

– Kaikilla tuntuu olevan vahva mielipide hänestä, vaikka he tuntevat vain julkikuvan – ei oikeata ihmistä, Dunston Juniorsia aikanaan luotsannut Tommy Robinson sanoo.

– Meteliä on niin paljon, että haluan kertoa totuuden hänen takiaan ja samalla pyytää häneltä julkisesti anteeksi, koska en tehnyt mitään auttaakseni häntä silloin, kun hän olisi sitä tarvinnut. Siksi puhun kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Robinson kertoo törmänneensä ”Gazzaan” paikallisen supermarketin ulkopuolella hiljattain ja pyytäneensä tältä anteeksi. Kaksikko halasi, ja hetki oli tunteikas.

– Paulia parjataan paljon. Hän on tehnyt niin paljon näkymätöntä hyväntekeväisyystyötä, koska hänellä on niin suuri sydän. Silti ihmiset, jotka ovat hyötyneet hänestä taloudellisesti, eivät ole nostaneet edes sormeaan auttaakseen häntä vaikeina aikoina, painottaa Robinson.

Hän on ylpeä Gascoignesta, joka jo nuoressa iässä oli valtavan lahjakas pelaaja ja aina valmis auttamaan.

– Hän ei koskaan halunnut muuta kuin halauksen, olla rakastettu. Se on tapa, jolla hän pelasi jo niinä päivinä ennen kuuluisuutta.

Lähde: Evening Chronicle