Newcastle-legenda Nolberto Solano antaa rehellisen mielipiteensä Valioliigaan palanneen seuran tilanteesta paikallislehti Evening Chroniclessa.

– Totta puhuen luulen Newcastlen fanien olevan tyytyväisiä vain sarjassa pysymiseen sen jälkeen, mitä tänä kesänä on tapahtunut, perulainen sanoo.

– Turhautumisen voi tuntea, ja se on ehdottomasti ollut ongelmallinen Rafa Benítezille pelaajien saamisen kannalta, hän jatkaa.

Solanon mukaan espanjalaisella on loistavat kontaktit ja loistava silmä lahjakkuuden tunnistamiseksi, mutta osa siirtoikkunan kohteista on päätynyt muualle.

– Miksi? Yksinkertaisesti siitä syystä, että joillakin pelaajilla on enemmän kunnianhimoa ja he haluavat nähdä myös uuden seuransa osoittavan sellaista kunnianhimoa, toteaa Solano.

– Pelaajat eivät halua hypätä sellaiseen, jonka he saattavat nähdä uppoavana laivana tai seurana taistelemassa putoamista vastaan. He haluavat tulla seuraan, jolla on kunnianhimoa ja joka pyrkii eurokentille tai Mestarien liigaan.

Entinen keskikenttäpelaaja siirtyi Newcastlen riveihin ensimmäisen kerran vuonna 1998.

– Tehdessäni sopimuksen Newcastleen tiesin heidän taistelleen siellä. He päätyivät toiseksi ja kamppailivat mestaruudesta. Huonoimmillaankin heidän odotettiin taistelevan europaikoista tai cup-mestaruudesta.