Kerroimme keskiviikkoaamuna siitä, kuinka toissa kauden mestariseura Leicester kärvistelee kiperän tilanteen edessä. Leicester myi siirtoikkunan viimeisenä päivänä – ja viimeisenä hyväksyttynä siirtona – Danny Drinkwaterin Chelseaan, mutta myöhästyi korvaajaksi hankitun Adrien Silvan siirtopapereiden kanssa.

Sky Sportsin mukaan Leicesterin myöhästyminen oli todella täpärä, sillä tiedot siirrosta saapuivat FA:n järjestelmään 14 sekuntia takarajan jälkeen. Leicester oli saanut tunnin jatkoaikaa sekä Drinkwaterin että Silvan siirtoa varten, mutta se ei aivan ehtinyt uuteenkaan aikarajaan.

Englannin jalkapalloliitto FA välitti siirron tiedot välittömästi FIFA:n järjestelmään, mutta FIFA torppasi siirron aikarajan umpeuduttua.

Leicesterissä oltiin tiettävästi hyvin turhautuneita siirtopapereiden viipymiseen, mutta seura täytti ja allekirjoitti paperit minuuteissa niiden saapumisen jälkeen. Seurassa ollaan vakuuttuneita siitä, että paperit lähetettiin eteenpäin ennen aikarajaa, mutta FA:n järjestelmään ne saapuivat silti myöhässä.

Portugalin euroopanmestarijoukkueessa pelannut Adrien Silva olisi Leicesterille kivikova vahvistus. Leicester oli valmis maksamaan Silvasta Sporting Lissabonille 22 miljoonan punnan siirtokorvauksen.

FIFA vahvisti keskiviikkona Sky Sportsin tiedot Silvan siirron myöhästymisestä. FA ja Leicester yrittävät kuitenkin yksissä tuumin taivutella FIFA:n vielä hyväksymään siirron.

Sportingin leirissä uskotaan, että itse siirto saatiin ajoissa maaliin, mutta Leicester ei ehtinyt rekisteröidä Silvaa pelaajakseen aikarajan puitteissa. Näin ollen Portugalin maajoukkuepelaaja on jo Leicesterin mies, mutta hän ei saa pelata seurassa ennen tammikuuta.

– Ihmisten pitäisi ymmärtää, että FIFA ei kieltänyt siirtoa, vaan pelaajan rekisteröimisen. Siirto on valmis, mutta rekisteröimisestä keskustellaan. Adrien oli esimerkillinen. Leicester tarvitsee pelaajaa kipeästi, ja toivon heidän löytävän pulmaan ratkaisun, Sportingin puheenjohtaja Bruno de Carvalho totesi.