Englannin Liigacup rypee juuri nyt pienimuotoisessa pallokohussa.

Kaikki sai alkunsa eilisillan ottelusta. Manchester City voitti Wolvesin, ja pelin jälkeen City-luotsi Pep Guardiola haukkui Mitren Delta-pelipallon lyttyyn.

– Jos tämä pelipallo on valittu markkinoinnin ja rahan takia, se on ihan ok. Mutta ei tällaista palloa voi hyväksyä otteluihin. Se ei paina mitään, Guardiola muun muassa sanoi.

Guardiolan koko tilityksen voit lukea tästä. Oleellista on, että haukkuminen ei jäänyt yhden miehen showksi. Myös Cityn keskikentällä pelannut Yaya Touré puhui suunsa puhtaaksi.

– Rehellisesti sanottuna en pidä siitä [pallosta]. He pystyvät parempaan. Tuo pallo on liian kevyt, Touré sanoi lehdistölle.

– Edes minun maassani ei käytetä tuollaisia palloja. Mielestäni heidän on pystyttävä parempaan, koska tuo pallo on liian pehmeä. Se on roskaa, mutta ei siinä mitään.

”Huonompi kuin Jabulani”

Tourélta kysyttiin, mikä pallossa erityisesti on huonoa.

– Kaikki. Laukoessa pallo on hyvin kevyt. Kun siihen osuu, se lähtee leijumaan, se on ihan roskaa. Ja tällaisessa säässä [vesisade] se on todella hankala.

Edellinen pallo, joka on saanut hyvin paljon lokaa ylleen, oli Jabulani. Vuoden 2010 MM-kisoissa käytettyä Jabulania kritisoitiin nimenomaan siitä, että kevyenä pallona sen lentorata oli melko arvaamaton.

– MM-kisapallokin [Jabulani] oli parempi kuin tämä, Touré sanoi.

– Moni pelaaja on valittanut tästä. FA saisi tehdä asialle jotain, koska me vain yritämme nauttia [pallosta]. On vaikeaa pelata tällaisilla palloilla, mutta yritämme parhaamme.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!