Manchester United pelasi itsensä melkoisella todennäköisyydellä jatkoon Mestarien liigassa voittamalla Portugalin mestari Benfican kotikentällään. Ottelu päättyi värikkäittenkin vaiheitten kautta lopputulokseen 2-0.

José Mourinho oli nostanut avauskokoonpanoonsa mm. nuoren Scott McTominayn; 20-vuotias britti juoksi punaisten keskikentälle. Maalilla kuitenkin avasi tutusti David de Gea, kärjessä Romelu Lukaku.

Manchester United

@ManUtd
The #MUFC team to face Benfica in tonight's #UCL meeting...

Ottelu ei ollut vanhentunut kuuttakaan minuuttia, kun Anthony Martial kaatui näyttävästi lähellä vieraitten boksin rajaa. Tilanteesta varoitus toppari Ruben Diasille, vapari isännille. Martialin suoritus erikoistilanteesta ei ollut edellisen liikkeen tasolla näyttävyydessä – pallo reilusti yli maalin.

Benfica nousi ottelun alussa rohkeasti, ja onnistui muutamaan otteeseen pelaamaan pallon maalintekotilanteeseen. Kotijoukkueen puolustus hermoili omituisesti, mistä esimerkkinä Eric Baillyn selkeä rike rangaistusalueella 13. minuutin kohdalla. Erotuomari ei tähän reagoinut, mutta vihelsi ansaitun pilkun Unitedille hetkeä myöhemmin. Martial täplälle – veto oikeaan alakulmaan, jossa vieraitten vasta 18-vuotias torjuja Mile Svilar oli käsineen ennen palloa.

Anthony Martial has missed a penalty for the first time in his Man Utd career.

⚽⚽⚽⚽❌

Redemption for Mile Svilar.

18y 65d - Mile Svilar is the youngest goalkeeper to save a penalty in a Champions League match (18y 65d old). Wall.

18. minuutilla taas de Gea pääsi näyttämään parastaan, kun vieraitten Goncalves ampui kaukaa kohti oikeaa takanurkkaa.

Untedin hyökkäyspäässä Lukakun kanssa aloittanut Jesse Lingard putosi kentän pintaan 21. minuutilla, saatuaan aiemmin iskun selkäänsä. Henrikh Mkhitarijan komennettiin pikaisesti verryttelemään, mutta hänen palveluksiaan ei ainakaan vielä lopulta tarvittu.

Molempien päiden topparit pelasivat varoituksen kera ennen puolen tunnin täyttymistä, kun Bailly joutui ottelussa jo toistamiseen pysäyttämään portuglalilaispelaajan sääntöjen vastaisesti. Benfica-pelurit tuntuivat vievät isäntiään teknisesti jokaisessa hyökkäyksessään, joten puolustuspään varoitus oli tulossa jo pitkään tätä ennen. Myös Lingard sai varoituksen juostuaan huoltotoimenpiteittensä jälkeen hämmentävästi takaisin kentälle ilman tuomariston lupaa.

Puolen tunnin kohdalla kummallekin joukkueelle oltiin kirjattu yksi maalia kohti suuntautunut yritys – United ei siis suinkaan ollut kävelemässä vieraittensa yli. Lukaku tuntui kuitenkin löytyvän maalin lähistöltä alkua useammin, ja pääsi muutamaan otteeseen hyvään vetopaikkaan.

Samalla kun vieraspäädyssä syttyivät soihdut, tuli Unitedin kannalta illan toistaiseksi paras tieto – TsSka oli joutunut tappioasemaan Baselin vieraana.

Kris Voakes

@krisvoakes
Benfica fans have managed to get a flare into the away end at #MUFC. UEFA will not be happy

Huolimatta kahdesta epäonnistuneesta erikoistilanteestaan huolimatta Martial vaikutti todella vaaralliselta, ja onnistui valtavalla itseluottamuksellaan toimittamaan pallon hyvin lähelle maalia toistuvasti. Kolme minuuttia ennen avausjakson täyttä aikaa ranskalainen pääsi ampumaan boksin sisäkulmasta – jälleen yli maalin.

45. minuutilla Nemanja Matic järjesti punaiset johtoon. Taustaa illan vastustajankin riveissä omaava keskikenttämies sai liikaa aikaa ja ehti virittää tehokkaaksi tiedetyn kaukolaukauksensa. Veto tolpan juureen, josta Svilarin selän kautta verkkoon.

Epäonninen nuori vahti tuli hetkeä myöhemmin loistavasti vastaan ja esti Lukakun maalinteon puolittaisesta läpiajosta. Tilannetta seuranneen kulmapotkun jälkeen soi pilli tauon merkiksi.

Man Utd 1-0 Benfica HT:

Shots: 11-7
Pass accuracy: 82%-85%
Chances created: 7-7
Possession: 50%-50%

Mile Svilar can't catch a break. 😰

Toiselle jaksolle Mourinho marssitti Mkhitarjanin, vahvistaen Unitedin keskikentän hallintaa. Yhdessä vahvan Maticin ja teknisesti vastustajan tasolla, jopa sitä korkeammalla olleen Juan Matan, ja mainiolla pelipäällä olleen Martialin kanssa armenialainen loi tilan, jossa myös kokemattoman McTominayn oli alkua helpompi toimia.

Tunnin kohdalla Benfica – jonka kannattajat vastasivat muuten lähes kaikesta Old Traffordin metelistä – sai pelinsä pyörimään pitkän tovin hyökkäyspäädyssä – de Gea oli jälleen isäntien pelastaja venyessään torjuntaan takakulmasta. Laukojana jälleen Goncalves.

@ManUtd
60' - Another great save by @D_DeGea, low down to his right to deny Goncalves. #MUFC #UCL

65. minuutin kohdalla Bailly oli lahjoittaa tasoitusmaalin vieraille, syöttämällä pallon alimpana pelaajana suoraan Raul Jimenezille. Chris Smalling ehti kuitenkin häiritsemään tämän työtä sen verran, että pallo päätyi vasempaan tolppaan.

jb8521

@jb_8521
Strange how poor Bailly has generally looked in European games compared to Premiership games

@ManUtd
67' - Second #MUFC substitution, with @AnderHerrera coming on for @JuanMata8. #UCL

Martial ei lopultakaan onnistunut maalinteossa tänään; hänet korvasi reilu vartti ennen loppua Marcus Rashford. Kahta minuuttia myöhemmin superjuniori hankki joukkueelleen sen illan toisen rankkarin. Daley Blind arvottiin lopulta ampujaksi – pallo keskelle maalia ja United voittoon.

Daley Blind's goal vs. Benfica is his first ever in European competition.