Nigerialaishyökkääjä Yakubu Aiyegbeni kertoi keskiviikkona Sky Sportsille, että hän päättää virallisesti pelaajauransa.

Ammattilaisuransa Yakubu, 35, aloitti lähes 20 vuotta sitten hänen kotimaansa Julius Berger Lagosin joukkueesta, josta matka jatkui Israelin kautta Portsmouthiin. Nigerialaiskärki edusti Englannissa myös Middlesbrough’ta, Evertonia, Leicesteriä, Blackburnia, Readingia ja Conventry Cityä, joka jäi hänen viimeiseksi seurakseen.

Yakubu pelasi Valioliigassa 250 ottelua, joissa hän teki yhteensä 96 maalia. Hän edusti Nigeriaa neljässä Afrikan mestaruusturnauksessa ja vuoden 2010 MM-kisoissa.

– Haluaisin virallisesti ilmoittaa jalkapalloammattilaisen urani päättyvän tänään.

– Ensiksi haluan kiittää Jumalaa tästä urasta. Haluan kiittää koko Nigerian jalkapalloliittoa sekä joukkuekavereitani Nigerian maajoukkueessa kaikista niistä unohtumattomista vuosista, jotka pelasin ”Superkotkissa”.

– Haluan myös kiittää kaikkia seuroja, joissa olen pelannut. Haluan kiittää kaikkia managereita, seurojen työntekijöitä ja omistajia, kanssapelaajia, rakasta perhettäni ja ystäviäni, jotka ovat tukeneet minua suunnattomasti läpi urani.

Kun aloitin urani Julius Bergerissä Nigeriassa, pystyin vain uneksimaan siitä menestyksestä, joka oli myöhemmin tulossa.

– Englannissa pelaaminen auttoi minua kasvamaan pelaajana ja ihmisenä niin paljon, että olen asettunut tänne. Minusta tuntuu, että nyt on oikea aika keskittyä seuraavaan kappaleeseen elämässäni.

.