Valioliigajoukkueet lähtevät joka vuosi isoin odotuksin Mestarien liigaan, kovin usein saarelaisten matka on viime vuosina kariutunut lohkovaiheeseen tai pudotuspelien alkukierroksille.

Nyt, kaudella 2017-18, kun lohkovaiheen viimein kierros on pelaamatta, kaikki viisi englantilaisjoukkuetta johtavat lohkojaan.

– Kun miettii Euroopan sarjoja, niin onhan Valioliiga kovin, joten tietyllä tapaa: onko tämä tilanne yllätys? Oletettavaahan olisi, että kaikki viisi joukkuetta menisivät jatkoon. Sitä, että kaikki johtavat lohkojaan ennen viimeistä lohkovaiheen kierrosta pidän pienenä yllätyksenä, Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kertoo Valioliiga.comille.

– Manchester Unitedilla oli helppo lohko etukäteen, joten kärjessä pitäisi ollakin. Chelsealla oli jo kovempi lohko, jossa pelaavat AS Roma ja Atlético Madrid. Manchester City pitää kuitenkin brittijoukkueista nostaa esiin. Joukkue on tehnyt Valioliigassa ja Mestarien liigassa todella vakuuttavaa jälkeä. Tuo juna ei tunnu pysähtyvän millään. Eväät on mennä päätyyn saakka.

Spurs yllättänyt Kanervan

Liverpool on tappiottomalla rekisterillä lohko E:n ykköspaikalla. Tottenham puolestaan on jo varmistanut lohko H:n voiton. Spurs on voittanut viidestä pelistään neljä ja pelannut kerran tasan. Saldo on komea, kun otetaan huomioon että lohkossa ovat myös Real Madrid ja Borussia Dortmund.

– Olin katsomassa Dortmund-Tottenham-ottelua ja Tottenham antoi kyllä todella hyvän kuvan nykykunnostaan ja osaamisestaan. Tuossa lohkossa olisi voinut odottaa, että piikkipaikalla olisi tässä vaiheessa Real tai Dortmund. Mielenkiintoista nähdä, mihin asti Tottenhamilla riittää rahkeet.

– Liverpoolilla on ollut vaikeuksia saada voittoja ja Sevillakin tuli kahdesti takaa tasoihin. Toki tappioton putki on saavutus sinänsä.

Mikäli tiistaina ja keskiviikkona pelattavan viimeisen lohkovaiheen kierroksen jälkeen kaikki englantilaisjoukkueet pitävät ykköspaikkansa, voi tästä Mestarien liigan kaudesta todella tulla valioliigajoukkueiden juhlaa.

– Mikäli tilanteet lohkoissa säilyvät, odotettavaa on, että ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta jatkoon menee useampikin englantilaisseura.

Lisää Markku Kanervan mietteitä luvassa illalla. Kanerva toimii tänään asiantuntijavieraana ravintola Kipinässä Helsingin Kalliossa DHL:n Mestarien liiga -illassa. Tilaisuus näytetään tuttuun tapaan Valioliiga.comin Facebookissa livenä noin kello 21.00 alkaen.

Valioliiga.comin Facebook-sivulle pääset tästä.