Jamie Vardy. Hänhän Charlie Austinista voi aika helpostikin tulla mieleen.

Vardyn tavoin Austinillakin on vuosien kokemus alasarjapalloilusta, ja ensimmäisen ammattilaissopimuksensa hän sai vasta 20-vuotiaana Ykkösliigan Swindonista.

Austin pelasi juniorina Readingissa, mutta sieltä hänet päästettiin pois 15-vuotiaana pojan oltua liian hentorakenteinen. Seuraavat vuodet menivät amatöörisarjoissa ennen Swindon-sopimusta, ja vihdoin vuonna 2014 – 25-vuotiaana – Austin pääsi myös Valioliigaan Queens Park Rangersin riveissä.

QPR:n valioliigavisiitti jäi tuolloin vain yhden kauden mittaiseksi, mutta viimeiset kaksi ja puoli kautta Austin on hyökännyt jälleen Valioliigassa, nyt Southamptonin riveissä.

Debyyttikausi Valioliigassa (2014-2015) meni Austinilta jokseenkin nappiin, sillä hän heilutti verkkoa huimat 18 kertaa, ja sai muistokseen jopa yhden Kuukauden pelaaja -valinnan.

Kesäkuussa 2015 Austin ja toinen hyökkäyksen ensikertalainen, häntä kaksi vuotta vanhempi Jamie Vardy (joka teki samalla kaudella 5 sarjamaalia) saivat Roy Hodgsonilta ensimmäisen kutsunsa maajoukkueeseen otteluihin Irlantia ja Sloveniaa vastaan. Vardy debytoi Englannin paidassa ja on sillä tiellä edelleen. Austinin debyytti puolestaan antaa yhä odottaa itseään.

Tällä kaudella Austin on ampunut Southamptonille viisi osumaa, joista neljä on syntynyt neljässä viimeisessä ottelussa. Jyvä on siis jälleen löytynyt, ja joukkuetoveri Oriol Romeu onkin vakuuttunut siitä, että 28-vuotiaassa Austinissa on ainesta aina Englannin ensi kesän MM-joukkueeseen asti.

– Voin kuvitella helposti hänet MM-kisoihin, sataprosenttisesti, Romeu sanoo Daily Mailin haastattelussa.

– Austin on hyvä hyökkääjä ja älykäs jalkapalloilija. Hän on hyvä boksissa ja kykenee yltämään keskityksiin.

– Hän on osoittanut olevansa valmis maajoukkueeseen. Hän käyttää maalipaikkansa joka kerta. Me tiedämme, ettei hän tarvitse montaa paikkaa maalintekoon. Tuntuu mahtavalta, että meillä on noin hyvässä vireessä oleva kärkimies.