Milloin West Ham, milloin Stoke, ja joskus taas Leicester tai Bournemouth. Jokaisella kaudella tuppaa olemaan oma yllätysjoukkueensa, ja tällä kaudella tuota titteliä pitää ainakin toistaiseksi hallussaan Burnley.

Putoamistaisteluun ennakoitu Burnley majailee paraikaa sarjassa sijalla kuusi. Claretsin takana on muun muassa viime kauden kakkonen Tottenham, eikä Mestarien liiga -paikkaan oikeuttavaan neljänteen sijaan ole matkaa kuin kaksi pistettä.

Odotettua parempi menestys ei kuitenkaan nouse Burnley-leirissä hattuun, vaan tavoiteasettelu on edelleen maltillista. Keskikenttäpelaaja Jack Cork painottaa, että Burnleyn päämäärä on edelleen sama kuin kauden alussa: putoamisen välttäminen.

– Tavoitteemme on saada kasaan 40 pistettä niin pian kuin mahdollista. Jos onnistumme siinä, niin sitten voimme asetella uusia tavoitteita, Cork totesi Sky Sportsille.

Burnleyn pistetavoitteesta puuttuu enää kahdeksan pistettä, ja putoamisviivaan on matkaa hulppeat 17 pistettä. 28-vuotiaan Corkin jalat ovat kuitenkin tukevasti maassa.

– Emme odottaneet olevamme näillä sijoilla kauden alussa, mutta emme saa tuudittautua tilanteeseen.

– Monet asiantuntijat sanoivat kauden alla, että me, Huddersfield ja Brighton olisimme toukokuussa putoamisviivan alla. Me kaikki muistamme sen, ja olen varma, että tuollaiset ennustukset antavat myös Brightonille ja Huddersfieldille lisämotivaatiota.